Tjörns kommuns logotype
Land 16,7 °C Hav 18,2 °C
Medelvind SSW 1,8 m/s

Gör ett besök i Sandra Magnussons magiska värld

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Konstverk med fantasifulla namn som Havsdjuret, I fågelns öga, Skogslungan och Mandala pryder just nu Konstrummet i Skärhamns bibliotek.

En bläckfisk, en jättemanet och flygande insekter hänger från taket. På golvet finns ett Ginko biloba-träd. Allt är virkat, mestadels färgstarkt och nästan sagoboksinspirerat fantasieggande.

Förutom de virkade skulpturerna som hänger från Konstrummets tak finns det också oljemålningar och bilder i blandteknik att fascineras av.

Konstnären Sandra Magnusson är född 1977 och uppvuxen på landet utanför Karlstad. Hon bor i dag i byn Uddebo som ligger fyra mil söder om Borås. Hennes konst är textil, skulptural, mestadels virkad med teman som naturen, universum, människan och livet.

Utställningen i Konstrummet i Skärhamns bibliotek pågår till och med den 20 augusti, samma öppettider som biblioteket. Sandra beskriver den som ”en upptäcktsfärd i den inre och yttre virkliga verkligheten”.

”Jag intresserar mig för och inspireras av växter, växande, växtlighet, föränderlighet, gud, livet & kärleken, universum i det stora fast framförallt i det lilla, & det magiska universum vi bär inuti våra kroppar”, skriver Sandra Magnusson på sin hemsida.

Sidan senast uppdaterad: 2017-07-17 10.10
Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se