Tjörns kommuns logotype
Land 20,8 °C Hav 17,9 °C
Medelvind WNW 4,5 m/s

Massor av skoj att göra på Tjörn i sommar!

Störst text
Stor text
Normalstorlek
www.tjorn.se/lov

Seglar- och hiphopläger, sommarkompisar, utomhusbio, grillpartyn, bygga lådbilar ... Listan med aktiviteter för sommarlovet på Tjörn är lång!

Det spännande och omfattande sommarlovsprogrammet finns som vanligt på tjorn.se/lov. Håll även koll på Facebook (se länkar till höger). Där kan du till exempel se vilka varma sommarkvällar som kultur- och fritidscentra flyttar ut till stranden och bjuder in till grillfest!

Alla sommaraktiviteterna är gratis. De kan genomföras bland annat tack vare att Tjörns kommun även i år sökt och fått bidrag från MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Läger med hiphop och hälsa

I juni ordnades två läger. Det första var ett seglarläger på M/S Britta, det andra ett läger om hip hop och hälsa som hölls på Delta i Skärhamn.

Under tre veckor i juli fanns sommarkompisarna Emma Ekeblad och Joel Dahlberg på tre olika stränder på Tjörn, en vecka på varje ställe: Låka i Höviksnäs, Gråskärsbadet i Skärhamn och Linneviken vid Kyrkesund. Deras jobb var att leka, bada och hitta på roliga saker med barn och unga i åldern 9-15 år. Det fanns även en badbuss som skjutsade badsugna till och från stränderna.

– Vi är varken barnvakter eller badvakter, det vill vi vara tydliga med. Vi är dina sommarkompisar, det betyder att vi är där för att ha kul med barnen och se till att ingen sitter ensam och känner sig utanför! Leka är vi bra på, säger Emma och Joel.

Ta Epan till utomhusbion

Här är några andra kul uppslag: gå på utomhusbio – ta med egen stol eller Epa, tryck din egen fräcka tröja, prova på att spela golf eller bygg en lådbil med experthjälp – eller varför inte delta i berättarverkstad i Rönnäng och berätta din egen historia med text, film, rap, bild eller foto.

Sommarboken (boktips och fika på biblioteket), vattenverkstad, sommarbio och akvarelltimme i gästhamnen är några andra förslag.

Frivolt sensommarens höjdpunkt

I slutet av sommarlovet, 12-13 augusti, är det dags för Tjörns stora barn- och ungdomsfestival Frivolt som erbjuder musik, teater, prova på-möjligheter, mat, uppvisningar och mängder av aktiviteter. Allt äger rum på eller i närheten av Gråskärsbadet vid Nordiska Akvarellmuseet

– På lördagskvällen står Lisa Ajax, Bellaroush, Jonathan Fröberg och Braincoats på scen. Det kommer att bli en riktig höjdarkväll, säger Johan Örtlund som är samordnare för Kulturpedagogpoolen.

– I Chillzone, vid Smedjan i Skärhamn, kommer vi att ha DJ, fotbollsturneringar och faktiskt en mycket bra teater. Det blir ett riktigt skönt häng hoppas vi! Vi har haft mycket hjälp av våra ungdomar med att planera Frivolt. Utan dem är det inte möjligt att genomföra helgen, tillägger Ako Leverin som är föreståndare för Kultur- och fritidscentra.

Under sommaren håller dessutom Kultur- och fritidscentra öppet på onsdagar kl 18-22 i Häggvallskolan i Höviksnäs och på torsdagar kl 18-22 i Delta-huset i Skärhamn.

Sidan senast uppdaterad: 2017-07-27 08.31
Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se