Tjörns kommuns logotype
Land -0,8 °C Hav 4,5*°C
Medelvind NE 0,0 m/s

Anmäl dig som SMS-livräddare

Störst text
Stor text
Normalstorlek
sms-livräddning

Om någon i din närhet drabbas av plötsligt hjärtstopp är det du som kan rädda liv. Är du en av de tre miljoner svenskar som redan lärt sig Hjärt- och Lungräddning? Anmäl dig som SMS-livräddare!

Varje år drabbas 15 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. En person som drabbas av hjärtstopp har tre gånger så stor chans att överleva om hjärt-/lungräddning har påbörjats innan ambulansen kommer. Kan man dessutom få tag på en hjärtstartare är chansen ännu större. Ett effektivt sätt att nå personer som kan hjälpa till snabbt är via SMS.

Så här fungerar det:

Någon har fått hjärtstopp och en nära anhörig har ringt 112. Samtidigt som ambulansen larmas, går larmet till SMS-livräddare inom 500 meter från den sjuke. En SMS-livräddare får larmet på sin mobil med meddelandet: ”Ett misstänkt hjärtstopp har inträffat i din närhet. Är du tillgänglig?” Svarar livräddaren ja kommer meddelandet: ”Bege dig till adress xx och påbörja hjärt- och lungräddning” samt en karta med vägvisning. En annan livräddare i samma område får meddelandet: ”Hämta hjärtstartaren på adress yy och ta dig till adress xx”.

Så här blir du SMS-livräddare

Ladda ner appen SMS-livräddare för Android eller Apple.
Du registrerar dig direkt i appen.

Som SMS-livräddare ska du vara 18 år och ha genomgått kurs i hjärt-lungräddning.

Mer information om SMS-livräddning finns på hemsidan www.smslivraddare.selänk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-27 08.17
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se