Tjörns kommuns logotype
Land 4,2 °C Hav 3,9*°C
Medelvind E 1,8 m/s

Barnens sommar på Tjörnbro Parks asylboende

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Tjörnbro park, sommaraktiviteter. Foto: personal på Tjörnbro park

Barn i alla åldrar deltog i sommarens aktiviteter.

Hela sommaren har barnen som bor på Tjörnbro Park haft möjligheten att delta i gruppaktiviteter.

Drygt 20 barn i alla åldrar har varit med i gruppen som varje vardag i sommar gjort utflykter, badat, sjungit och målat.

Vattensäkerhet på schemat

– Vi har anpassat aktiviteterna efter vädret såklart. När det har varit fint väder har vi spelat fotboll, badat och pratat mycket om badsäkerhet. En del var rädda för vattnet först, men nu känner de sig säkra. Några har lärt sig att simma i sommar också, säger Ahmed Salawda, som varit en av de ansvariga för barnen.

Positiv integration

Regniga dagar har barnen varit inne och målat, gjort pärlplattor, sjungit och spelat.

– Vi har upptäckt flera talanger i sommar, både fotbollsspelare och sångare. Jag hoppas de kan få möjlighet att utvecklas, säger Ahmed, som tror att sommarens aktiviteter tillsammans med skolans insatser i höst kommer att bidra till en positiv integration.

– Jag känner att jag gjort något bra för de här barnen. De har lärt sig att ta mer ansvar och de har lärt sig samarbeta, säger Ahmed.


Ahmed Salawda kommer själv från Palestina och har varit i Sverige i tre år. Förutom svenska, talar han fyra olika språk.

Sidan senast uppdaterad: 2016-08-15 14.41
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se