Tjörns kommuns logotype
Temperatur -1,4 °C
Medelvind NNE 1,8 m/s

Kvalitetsdeklaration ekologiska livsmedel i förskola och skola

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Tjörns Måltids AB är ett kommunalt bolag som på uppdrag av Barn- och utbildningsförvaltningen serverar måltider på kommunens förskolor och skolor. Vi tycker att det är viktigt att den mat som serveras är både god och näringsriktig. Vi arbetar också med att minska användningen av livsmedel som påverkar miljön negativt och en del av detta är att öka andelen ekologiska livsmedel.

Krav på maten som serveras ställs inte enbart av vår beställare Barn- och utbildningsförvaltningen utan det finns även krav i Skollagen och i Livsmedelsverkets riktlinjer "Bra mat i förskolan och skolan". Mer information om detta hittar du på webbplatsen under rubriken Barn & Utbildning/Matsedel (se länk till höger).

Vi lovar

Vi tycker att det är viktigt att barnen i skolan och förskolan får god och näringsriktig mat, tilllagad på råvaror som valts med omsorg om miljön. Vi lovar att

  • den mat som serveras följer Skollagens krav på en näringsriktig måltid
  • den mat som serveras följer Livsmedelsverkets riktlinjer
  • den mat som serveras består av 20 % ekologiska livsmedel med en årlig ökning på 5 %

Vi förväntar oss av dig

För att vi ska kunna leverera mat som håller en hög kvalitet och som uppfyller de förväntningar som finns är det viktigt att vi får feedback från dem som äter maten. Vi genomför därför, tillsammans med Barn- och utbildningsförvaltningen, en enkät en gång om året på alla kommunens grundskolor.

Har du synpunkter eller tankar och idéer kring maten i förskolan och skolan får du gärna höra av dig genom att skicka en synpunkt via webbformuläret på kommunens webbplats.

Om kvalitetsdeklarationen inte infrias

Det kan tyvärr ibland vara så att vi inte kan hålla det vi lovar. Om så är fallet kommer du att informeras om detta så snart som möjligt.

För att du ska veta om vi håller det vi lovar kommer Tjörns Måltids AB tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen publicera resultaten från enkäter och olika undersökningar på kommunens webbplats. Vi följer också upp hur stor andel ekologiska livsmedel vi använder i våra delårsbokslut. Även dessa publiceras på kommunens webbplats.

Sidan senast uppdaterad 2018-03-28 08.48

Kontakt

Om du upplever att vi inte håller vad vi lovar, kontakta

Solbritt Törnqvist,
VD Tjörns Måltids AB
0304-60 11 18

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se