Tjörns kommuns logotype
Temperatur 15,8 °C
Medelvind --- 0,0 m/s

SSPFR - Unga i riskzon

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Det räcker att det finns en oro för till exempel alkohol, droger eller kriminella handlingar. Ditt barn kanske rör sig i olämpliga miljöer eller utsätter sig för stora risker?

Då kan du kontakta nätverket SSPFR och få hjälp. Nätverket finns till för dig och ditt barn mellan 12 och 18 år. Det är ett skyddsnät som består av personer som arbetar inom Skola, Socialtjänst, Polis, Kultur- och fritid och Räddningstjänst.

När ett barn eller ungdom riskerar att hamna snett är det viktigt att tillsammans agera för att bryta det. Som förälder är du den viktigaste personen i barnets liv och här kan du få professionella inom varje område att samarbeta med kring ditt barn.

Syftet är att teamet tillsammans med vårdnadshavaren och den unge ska samarbeta för att få till en positiv utveckling. Målsättningen är att den unge ska ha en fungerande skolgång och leva ett liv fritt från droger och kriminalitet.

Konkret går det till så att du som förälder träffar personerna i nätverket. Genom att du ger ditt samtycke till att samarbetet får ske mellan till exempel skola och socialtjänst, går det också snabbare att sätta in rätt åtgärder tidigt.

Sidan senast uppdaterad 2018-03-28 14.11
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se