Tjörns kommuns logotype
Land -0,1 °C Hav 12,4 °C
Medelvind WNW 0,9 m/s

DELTA ~ Ung Fri Tid

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Foto Entropi

KULTURSKOLAN

Foto Entropi

KULTURPEDAGOGPOOLEN

KULTUR- OCH FRITIDSCENTRA

Tre verksamheter

Den grekiska bokstaven Delta har tre sidor, en bra bild för våra tre verksamheter som arbetar tillsammans; Kulturskolan, Kulturpedagogpoolen och Kultur- och fritidscentra. Namnet ska också uttalas som bokstaven.

På Delta arbetar kulturpedagoger inom de flesta konstarter och ungdomskonsulenter inom spåren Delaktighet och inflytande, Idrott och hälsa, Motor och samt Kultur.

Tillsammans ska vi vara lyhörda och lyssna in de idéer, tankar och drömmar som finns hos alla som kommer i kontakt med oss. Vi finns inte till för vår egen skull, utan för Tjörns barn och unga!

Kulturskolan

Kulturskolan DELTA är en frivillig verksamhet för barn och ungdomar som vill utveckla sin kreativitet inom områden som musik, sång, dans, rytmik, cirkus, akvarellmålning, slöjd, berättarverkstad (My Story) och film. Läs mer om alla kurser och vad de innehåller samt vilka pedagoger som arbetar inom ämnet i menyn till vänster.

Kulturskolan vänder sig till alla kommunens barn och ungdomar till och med 20 års ålder. Det krävs inga förkunskaper när du kommer till Kulturskolan. All undervisning utgår från elevernas kunskapsnivå, mål och intresse.

Kulturpedagogpoolen

Kulturpedagogerna i poolen hittar du lite varstans. I skolan håller de till i olika projekt eller jobbar med estetiska lärprocesser tillsammans med någon klasslärare. På lov erbjuds olika verksamheter som läger och annan dagverksamhet. De är också med som pedagoger i Kulturskolans kursutbud. För övergripande frågor kontakta tf samordnare Johan Örtlund

Kultur- och fritidscentra

Mötesplatsen för dig mellan åk 6 (fr 12 år)-18 år. Vi eftersträvar att erbjuda alla unga möjlighet att delta i meningsfull fritid.

Du hittar våra mötesplatser på Delta i Skärhamn och på Häggvallskolan i Höviksnäs. Kom och träffa nya vänner, spela spel, delta i filmklubb, dansa eller skapa musik... som besökare kan du själv vara med och påverka utbudet av aktiviteter! På plats finns alltid våra ungdomskonsulenter.

Kultur- och fritidscentra är med i flera av kommunens evenemang för unga. Du kan träffa ungdomskonsulenter både på Öppen Scen, Frivoltsfestivalen och olika lovaktiviteter. Vi stöttar också unga arrangörer som vill genomföra en aktivitet, till exempel LAN, fotbollsturnering eller disco. Har du en idé som du vill genomföra, eller vill du veta mer om oss? Klicka dig fram i spalten till vänster.

För övergripande frågor kontakta föreståndare Anna-Karin "Ako" Leverin

DELTA heter också huset i Skärhamn

Verksamheten i Skärhamn upptar ett helt hus, som kallas DELTA. Här finns replokaler, dans- och dramasalar, musikrum, bildsal och mediastudio. I entréplan finns Kultur- och fritidscentra. Här kan man sitta och prata, spela spel, titta på tv, fika tillsammans, skapa något eller jobba med arrangemang eller projekt. Man kan också lämna egna förslag på aktiviteter att göra på kort och lång sikt.


Sidan senast uppdaterad 2017-11-14 08.56
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se