DELTA, Kulturskolan

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Kulturskolan DELTA är en frivillig verksamhet för barn och ungdomar som vill utveckla sin kreativitet inom områden som musik, sång, dans, rytmik, akvarellmålning, film, teater  och cirkus. Välkommen!


Följ oss på facebook så missar du ingenting!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Avgiftsfri grundkurs

I november 2013 gjorde kultur- och fritidsnämnden grundkursen i Kulturskolan avgiftsfri (tidigare kostade den 435 kr/termin). I grundkursen, som är under årskurs 2, erbjuds instrumenten blockflöjt, fiol och cello.

Att göra grundkursen avgiftsfri är ett led i Tjörns kommuns arbete med att stärka barn- och ungdomskultur och göra den tillgänglig för fler.

Ö-kids

Ö-kids är vår prova-på-idrott & kultur-aktivitet. 10 olika verksamheter kommer du att få testa under 10 söndagar/termin. Kursen är en termin lång.

Anmälan

Man står kvar i kön hela läsåret. När läsåret närmar sig slutet får alla elever (även de som står i kö) en fråga om man vill fortsätta sin kurs eller stå i kö även nästa läsår.

Antagningsbesked

Läraren i respektive kurs kontaktar elevens hem via brev, mejl eller telefon. Mejladressen som används är den som sökande skrivit i anmälan. Besked lämnas även om man inte kan erbjudas plats direkt.

Historik

Tjörns kommunala musikskola startade 1975. Genom åren har verksamheten utvecklats till en modern kulturskola med ett brett utbud. Kulturskolan är en frivillig verksamhet för barn och ungdomar som vill utveckla sin kreativitet inom ämnesområdena musik, sång, dans, rytmik, akvarellmålning, teater, drama cirkusskola, och film.

Kulturskolan idag

Kulturskolan vänder sig till alla kommunens barn och ungdomar till och med 20 års ålder. Det krävs inga förkunskaper när du kommer till Kulturskolan. All undervisning utgår från elevernas kunskapsnivå, mål och intresse.

Stipendium

Som elev hos oss kan du få och söka stipendium. Stipendiet är en del av vårt arbete med Unga talanger och sker i samarbete med Tjörns Sparbank.

DOKUMENTATION

Elever i Kulturskolans verksamhet kan komma att fotograferas och filmas. Tjörns kommun använder sig av mycket bilder och filmer för att kommunicera med Tjörnborna, våra gäster och besökare. Bild och film kan förekomma i tidningen Vi på Tjörn eller motsvarande tryckt information, digitala kanaler som hemsidan tjorn.se, intranät, facebook, twitter, bloggar samt det administrativa skolverktyget skol- och barnomsorgswebben.
Enligt Personuppgiftslagens ändring 2007 behövs inte tillstånd för att använda foto och bilder för information av ovan slag. När närbilder på personer används i informationsmaterial som ovan kommer du och ditt barn ändå att få tycka till om aktuell bild. det görs separat.

Samtycke krävs dock när Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang eller där kommersiella företag medverkar. I vår anmälningsblanket har du möjlighet att tacka ja eller nej till sådan medverkan för dig och ditt/dina barn.

Ungdom/vårdnadshavare som misstycker till detta eller har skyddad identitet ska meddela delta@tjorn.se snarast.

Sidan senast uppdaterad 2017-03-07 14.49
Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se