Turism och sevärdheter 

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Foto Entropi

KONST

Foto Entropi

NATUR

Foto Entropi

EVENEMANG

Foto Entropi

UPPLEVELSER

Foto Entropi

FRILUFTSLIV

Foto Entropi

UNIKA PLATSER

Möjligheternas ö hela året

Tjörn ligger i hjärtat av Bohuslän. Du hittar ön på kustaxeln mellan Oslo och Köpenhamn. Tjörn erbjuder ett attraktivt och tryggt boende nära skolor och samhällsservice. Det storslagna natur- och kulturlandskapet ligger runt hörnet och företagen växer.

Tjörn överlever och utvecklas av egen kraft. Den som vill kan pendla till arbete på annan ort. Här finns stora möjligheter till ett gott liv. Tjörn är också en plats att besöka och återupptäcka om och om igen.

Sommaren på Tjörn

Under sommarhalvåret fördubblas befolkningen till 30 000 invånare. För Tjörns turister finns boende för alla plånböcker och smaker. Här finns hotell, vandrarhem, stugor och campingplatser. Olika organisationer förmedlar tillfälliga bostadsbyten och uthyrning av sommarstugor och privata boenden.

Äta bra

Restaurangerna och krogarna på Tjörn serverar lokala frestelser direkt från havet — nyfångad fisk och läckra skaldjur — tillsammans med husmanskost och internationella menyer. Många väljer att packa en picknickkorg med räkor, bröd från något av bagerierna och nyplockade Tjörnjordgubbar till efterrätt. Den berömda Tjörnpotatisen når oanade prisnivåer i midsommartid.

Turistbyrå

Tjörns turistbyrå finns i kommunhuset i Skärhamn. Där kan du få råd om besöksmål, arrangemang, bästa fiskeställena, barnaktiviteter och boenden som passar just dig.

Turistaktiviteter och evenemang i Bohuslän hittar du under menyn Evenemang öppnas i nytt fönsteroch på Södra Bohusläns Turisms hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad 2017-04-03 10.40

Här är vi

WGS 84 decimal (lat, long)
57.98623, 11.55034

Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se