Tjörns kommuns logotype
Temperatur 0,1 °C
Medelvind ENE 0,9 m/s

Världens svettigaste konstrunda

Störst text
Stor text
Normalstorlek

På Tjörn älskar vi konst och kultur. Och vi älskar triathlon! I slutet av augusti mixas dessa två.

För elfte året i rad, den 25 augusti 2018, kommer konsten och sporten att mixas i vad som kallas Världens svettigaste konstrunda.

Då kan du njuta av fantastisk konst på Skulptur i Pilane och Nordiska Akvarellmuseet  och titta på tusentals atleter som simmar, cyklar och springer. Konsten och sporten mixas i det som kallas Världens svettigaste konstrunda.

Under resten av året är det fritt fram för dig att gå, springa eller cykla mellan Skärhamn och Pilane. Sträckan är märkt med skyltar längs vägen och en av nyheterna sedan 2017 är en karta över konstrundan som du kan hämta på Tjörns turistbyrå och andra turistbyråer i Bohuslän. Du hittar den också här intill.

Och kombinationen är verkligen i världsklass. Sedan starten 2008 har Tenson Tjörn Triathlonlänk till annan webbplats växt till en av Sveriges största triathlontävlingar med deltagare från en rad olika länder. Förra året lockades över 2000 triathleter från 14 länder till att tävla om vem som snabbast kan simma, cykla och springa runt Tjörn. Nytt för i år är att tävlingen har SM-status!

Under lördagen den 25 augusti fylls Tjörn med adrenalinfyllda atleter, nyfikna konstintresserade och glada påhejare i alla åldrar. Allt för att tillsammans njuta av konst och en tävling i världsklass.

Nordiska Akvarellmuseet är en samlingsplats för konst baserad på vatten, pigment och papper och har sedan starten år 2000 löpande haft utställningar med väldens främsta konstnärer. Under Tenson Tjörn Triathlon fungerar museet som start och målgång, och bjuder då bland annat på akvarelltriathlon - en spännande aktivitet där man vid tre stationer får testa tre olika sätt att måla akvarell på papper.

Skulptur i Pilanelänk till annan webbplats är också något helt unikt. Mitt i det bohuslänska kulturlandskapet samlas varje år skulpturkonst från några av världens ledande konstnärer.

Bakom initiativet och den unika kombinationen står Turistrådet Västsverige, Tjörns kommun, Södra Bohuslän Turism, Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Tenson Tjörn Triathlon.
.

Sidan senast uppdaterad 2018-08-31 10.10
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se