Tjörns kommuns logotype
Land 9,6 °C Hav 3,9*°C
Medelvind WSW 2,7 m/s

Planarkitekt och bygglovshandläggare

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sveriges viktigaste jobb!

Vår plan- och byggavdelning söker en planarkitekt och en bygglovshandläggare.

Som planarkitekt hos oss får du arbeta inom ett brett arbetsområde och både delta i och självständigt driva arbetet med allt från översikts- och detaljplaner till mer visionära projekt. Arbetet innebär dels att självständigt ta fram planhandlingar, dels att leda och samordna konsulters arbete med planhandlingar samt att ingå i olika arbetsgrupper. Vidare ingår att redovisa planer och projekt inför främst Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet, leda informationsmöten med allmänheten samt att svara på frågor och ge upplysningar kring kommunens detaljplaner. I planprocessen arbetar vi med "cultural planning" — en metod där Tjörnborna blir delaktiga i arbetet genom bland annat workshops.

Som bygglovshandläggare arbetar du på plan- och byggavdelningen tillsammans med åtta medarbetare på byggsidan. Arbetet innebär handläggning av bygglov, förhandsbesked och till viss del tillsynsärenden enligt PBL. Du kommer att handlägga alla steg i ärendena från början till slut: granska, göra bedömningar enligt gällande lagstiftning och fatta beslut.

Du kommer att fatta självständiga beslut i enighet med gällande delegation och styrdokument samt bereda och föredra byggärenden i Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet. En viktig del i arbetsuppgifterna är att ge råd och upplysningar om det som rör sektorns verksamhetsområde på telefon och vid besök.

Kvalifikationer — planarkitekt

Du ska ha examen som arkitekt/fysisk planerare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av planläggningsarbete. Du ska också ha kunskaper i hantering av kartmaterial och kunna hantera aktuella datorprogram. Vi arbetar i bland annat AutoCAD, Adobe Design, MapInfo/Solen och ser gärna att du har erfarenhet av dessa program. Erfarenheter från kommunalt detaljplanearbete är en merit.

Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning. Du har inga problem att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha lätt att samarbeta och skapa goda relationer med medarbetare och olika kontaktpersoner. Du ska också betrakta mötet med allmänheten som en viktig del i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Kvalifikationer — bygglovshandläggare

Vi söker dig som är arkitekt eller som har annan för tjänsten lämplig utbildning och erfarenhet. Kunskap om och erfarenhet av arbete inom plan- och byggområdet är meriterande. Du bör ha kunskap och intresse för gestaltningsfrågor samt tillämpningen av plan- och bygglagstiftningen. Önskvärt är även att du har viss juridisk kompetens inom PBL.

Vi förutsätter att du är en van användare av de vanligaste datorprogrammen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-22

Ange referensnummer: KLK 2018/128

Ansök här i samarbete med Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Kontaktpersoner

Åsa Jönsson, planchef
Telefon 0304-60 11 59

Urban Nilsson, byggchef
Telefon 0304-60 10 33
E-post urban.nilsson@tjorn.se

Karin Niiholm, planassistent
Telefon 0304-60 11 50

 

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel Telefon 0304-60 10 00.

Tjörns kommun

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.

Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.

På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.

Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet är vår vision!

Sektor Samhällsbyggnads verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Sektorn består av fyra avdelningar: plan- och bygg-, miljö-, VA- samt avfallsavdelningen.

Sidan senast uppdaterad 2018-03-23 13.56
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se