Tjörns kommuns logotype
Land 14,8 °C Hav 17,8°C
Medelvind WSW 6,7 m/s

Skolpsykolog

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sveriges viktigaste jobb!

Vi söker en skolpsykolog.

Främjande och förebyggande arbete? Välkommen att söka tjänsten hos oss och bli en av två psykologer inom elevhälsan i Tjörns kommun. Psykologerna har ett tätt samarbete med varandra och driver utvecklingsarbetet gemensamt. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stor möjlighet att själv påverka och lägga upp ditt arbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker en skolpsykolog som är engagerad i barn och ungdomars hälsa och utveckling. I arbetsuppgifterna ingår främst främjande och förebyggande elevhälsoarbete som utbildning, konsultation, observation och handledning som ett stöd i elevernas utveckling mot utbildnings mål. Där tillkommer utredningar och uppföljning av dessa. Du jobbar i nära samverkan med rektorer och skolornas elevhälsoteam.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att

  • tillföra psykologisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete
  • bidra med psykologisk kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling
  • vara en resurs för personal genom konsultation, handledning och fortbildning samt till viss del arbeta med stödjande samtal till elever och föräldrar
  • att på uppdrag av rektor och elevhälsochef genomföra psykologutredningar.

Rektorerna leder elevhälsoarbetet ute på skolorna. Du kommer att samarbeta med personalen i skolornas elevhälsoteam, med pedagoger, och övrig skolpersonal samt med andra instanser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativ ptp-psykolog. Vi lägger stor vikt vid ansvarskänsla, samarbetsförmåga och förmågan att arbeta självständigt.

Du har förmåga att lyssna in andra människor, skapa förtroende och goda relationer. Du är intresserad av att utveckla psykologverksamheten genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med barn och ungdomar.

Kunskap om och intresse för neuropsykiatrisk problematik och lågaffektivt bemötande är önskvärt. Erfarenhet från arbete som skolpsykolog är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort med egen bil erfordras.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-15
Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-18

Ange referensnummer: Buf 2018/177

Vi rekryterar semestervikarier löpande under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan snarast!         

Ansök här i samarbete med Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

     

Kontaktpersoner 

Susanne Pettersson, chef Resurscentrum
Telefon 0304-60 15 81

Tjörns kommun

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.

Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.

På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.

Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar sex förskolor, fem f-5 skolor, samt två 6-9 skolor. Resurscentrum som är kommunens övergripande organisation för elevhälsan, omfattar all elevhälsopersonal på Tjörn. Resurscentrum har funnit sedan femton år tillbaka och arbetar aktivt med att utveckla elevhälsan enligt läroplanens intentioner. Policy och handlingsplaner i kombination med utprövade metoder och material är viktiga för att lyckas i elevhälsoarbetet.

Tillsammans eftersträvar vi en helhetssyn på elevens behov. Vi ser samband mellan levnadsförhållanden, skolans arbetsmiljö, livsstil, levnadsvanor och hälsa. Vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande i samverkan med de förvaltningar som arbetar med barn och unga. All personal på resurscentrum får handledning.

Sidan senast uppdaterad 2018-05-31 13.50
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se