Tjörns kommuns logotype
Land 20,8 °C Hav 17,9 °C
Medelvind WNW 4,5 m/s

VA-ingenjör

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sveriges viktigaste jobb!

Vi söker en va-ingenjör! Du jobbar för Tjörns kommun med arbetsplats i Stenungsund.

Sektor Samhällsbyggnads verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Sektorn består av tre avdelningar: plan- och bygg-, miljö- samt tekniska avdelningen.

Tekniska avdelningens va-enhet behöver nu förstärkning med en va-ingenjör som tillsammans med oss vill bidra till samhällsutbyggnaden i Tjörns kommun.

Under många år framöver bygger vi ut vår kommunala va-anläggning och behöver därför förstärkning på planeringsenheten va-teknik. Enheten är lokaliserad till Stenungsunds kommunhus med närhet till kollektivtrafik, restauranger och shopping.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som va-ingenjör, antingen i en politiskt styrd verksamhet eller som konsult. Du arbetar strukturerat, engagerat och tycker om att ha ett nära samarbete med andra kommunala enheter och nya och blivande va-kunder.

VA-teknikenheten arbetar med bland annat förstudier, utredningar, mindre projektering för genomförandeprojekt samt granskar detaljplaner och bygglovshandlingar ur ett va-perspektiv. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter och på sikt leda mindre investeringar, t ex ledningsförnyelseprojekt.

Samhällsbyggnadssektorn arbetar kontinuerligt med övergripande verksamhetsutveckling där va, som en större funktion inom sektorn, bidrar till utveckling av såväl interna som kommunala rutiner och samverkan inom koncernen.

Vi samarbetar också på ett strategiskt plan med kommunerna med i vår närhet och ingår i Göteborgsregionens GR-nätverk.

Samhällsbyggnadssektorn arbetar till stor del med ramavtalsleverantörer vilket bidrar till stor förmåga att kunna hålla tempo i investeringsprojekt, utredningar och andra verksamhetsdelar.

Vi erbjuder dig:

  • Trevliga kollegor med intressanta och stimulerande arbetsuppgifter
  • Goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter hos en långsiktig arbetsgivare
  • Bra balans mellan arbete och fritid
  • Ett omfattande kontaktnät, såväl internt som externt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasie- eller högskoleutbildning inom aktuellt område eller likvärdig arbetslivserfarenhet från vatten- och avloppsbranschen.

Styrkt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig eller privat verksamhet är ett krav.

Erfarenhet av va-utredningar, va-projektering, ersättningsfrågor och planering för mindre entreprenader i egen regi är meriterande. Det är viktigt att du har goda kunskaper inom vattentjänstlagen.

Du har god kommunikativ och organisatorisk förmåga, är flexibel och lyhörd. Som va-ingenjör hos oss ska du ha egen drivkraft, vara engagerad och ansvarstagande. Du tycker att det är stimulerande att arbeta i grupp och driva utredningar och projekt, men du har också förmågan att arbeta självständigt. Arbetet kommer att innebära mycket kontakter med såväl medarbetare som externa konsulter och entreprenörer, vilket kräver god social förmåga och att du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Meriterande:

  • BAS-P/U
  • Säkerhet på väg 1+2
  • Vattentjänstlagen
  • Entreprenadjuridik
  • Hydraulisk kompetens

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-01

Referensnummer: KS 2017/373

Ansök här i samarbete med Offentliga jobblänk till annan webbplats

 

Lön

Lön efter överenskommelse.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Anders Möller, VA-chef
0304 - 60 12 93
anders.moller@tjorn.se

Fackliga företrädare nås via växel 0304-60 10 00.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb, vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Tjörns kommun

Tjörn är en ö-kommun med havet i blickpunkten. Kommunen har ca 15000 åretruntboende, sommartid mer än fördubblas invånarantalet. Den närmaste storstaden Göteborg ligger en knapp timmes resväg härifrån.

Närhet till naturskön miljö, god kommunal service och ett rikt näringsliv gör att allt fler väljer att leva på "Tjörn – möjligheternas ö".

Sidan senast uppdaterad 2017-06-28 13.43
Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se