Tjörns kommuns logotype
Land 0,4 °C Hav *°C
Medelvind N 1,3 m/s

Två rektorer till grundskolan

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sveriges viktigaste jobb!

Vi söker två rektorer till vår grundskola.

Arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!

”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.” — Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

- Vi som jobbar i barn- och utbildningsförvaltningen tycker att barns och ungdomars utveckling är det viktigaste som finns. Det har också märkts i flera av de rankningar som görs av landets skolor. Tjörn har hamnat i det övre skiktet i olika jämförelser under flera år. Här trivs medarbetarna och har stora möjligheter att utvecklas. Det är ett fint uppdrag att få tal del av barnens första utbildning. Vi blir bättre tillsammans och funderar dagligen på hur vi kan utveckla verksamheten, säger Petra Mällbin Alexandersson, förskollärare och utvecklingspedagog i Rönnängs förskola.

Arbetsuppgifter

Som rektor leder och utvecklar du din enhet och har både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Dessa balanserar du genom att leda på plats i verksamheten och att tillsammans med kollegor ta ansvar för hela Tjörns skolutveckling. Genom din tidigare erfarenhet kan du analysera din egen verksamhet, dess styrkor och utvecklingsområden och leda den framåt.

Du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar på din skola. Du leder skolans systematiska kvalitetsarbete i enlighet med statliga och kommunala styrdokument, där ditt arbete ska leda till att skolans måluppfyllelse, attraktionskraft och varumärke stärks.

Vad erbjuder vi?

  • Gemensam vision för utveckling och pedagogiskt ledarskap
  • Kollegialt lärande
  • Handledning av elevhälsans alla professioner
  • Lokalt administrativt- och ledningsstöd
  • Centralt stöd inom HR, ekonomi och kommunikation
  • Kultursatsningar i all verksamhet
  • Flexibla arbetstider

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med andra skolledare i förvaltningsledningen och tillsammans med dessa driva och ta ansvar för hela kommunens skolutveckling.

Du har pedagogisk högskoleutbildning och är förtrogen med läroplan och relevanta regelverk. Önskvärt är att du har gått eller går den statliga rektorsutbildningen och gärna även har annan pedagogisk påbyggnadsutbildning. Har du tidigare chefserfarenhet är detta meriterande.

Du ska vara positiv och tydlig i ditt ledarskap samt ha förmåga att se möjligheter. Du är resultat- och målinriktad, har ett analytiskt och strategiskt synsätt och ett prestigelöst sätt att kommunicera. Som chef är du tydlig, synlig och en aktiv pedagogisk ledare, med förmåga att entusiasmera medarbetarna och driva pedagogiska frågor. Vidare har du god organisationsförmåga, har lätt för att ta initiativ och beslut. Arbetet som ledare och chef kräver att du har en god social kompetens och skapar goda relationer med såväl medarbetare som elever och vårdnadshavare.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-16

Ange referensnummer: Buf 2018/497

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.

Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

 

Ansök här i samarbete med Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontaktpersoner

Lena Eriksson, förvaltningschef
Telefon 0304-60 11 01
E-post lena.e.eriksson@tjorn.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel telefon 0304-60 10 00

Tjörns kommun

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.

Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.

På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.

Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Sidan senast uppdaterad 2018-11-23 09.24
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se