Föreläsning: En porrfri barndom

Datum: 

Tisdag 3 december kl 18

Plats: 

Häggvallskolans aula

Om barn och ungas relation till nätporr och hur vuxenvärlden kan förhålla sig till det här området, konkreta tips och verktyg för att ta porrsnacket.

Snacka om porr? Ska inte sånt hållas för en själv? Det anser inte organisationen Porrfri Barndom som bjuder in till en föreläsning som både är informativ, interaktiv och faktiskt ganska rolig.

I modern tid är mainstreamporren helt på nätet, den är gratis och innehållet har blivit klart grövre. Kombinerat med att sexualundervisning och upplysning ofta brister kan resultatet bli att den ofta våldsamma porren blir barns primära sexualundervisning. Med bilder och budskap som går rakt emot samtycke, ömhet och jämställdhet.

Det blir en föreläsning om barn och ungas relation till nätporr och hur vuxenvärlden kan förhålla sig till det här området och ger er konkreta tips och verktyg för att ta porrsnacket. Vi utgår från svensk och internationell forskning samt kunskap från yrkesverksamma läkare, kriminologer, ungdomsjourer, barnen själva med flera.

Det blir också en genomgång av dagsläget kring nätporr, personliga berättelse med mera.

Det finns gott om utrymme för reflektion och funderingar under föreläsningens gång och tid för extra frågor efteråt.

Fri entré, begränsat antal platser. Välkommen!

Arrangörer: Tjörns kommun, Stenungsunds kommun och Studieförbundet Vuxenskolan

Flerdagarsaktiviteter

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se