Cirkulär ekonomi beskrivs av Naturskyddsföreningen

Cirkulär ekonomi enligt Naturskyddsföreningen

STO företagarfrukost - kan man tjäna pengar på miljön?

Datum: 

17/12 kl.8-9.30 (frukost finns från 7:45)

Plats: 

Almö Kvarterskrog, Myggenäs

Klimatångest, Agenda 2030, skolstrejker - just nu är klimatet i ständig fokus i media, men kan man tjäna pengar på sitt miljöarbete? Kan hållbarhet kombineras med tillväxt och hållbara företag? Och kan det offentliga hjälpa eller stjälpa i detta utvecklingsarbetet? Vi bjuder in till en spännande företagarfrukost där du även kan träffa företagare från hela STO-området.

Fredrik Hedström

I Eskilstuna har kommunen placerat sin Återvinningscentral i anslutning till ett köpcentrum. Det har skapat möjligheter för en cirkulär handelsplats där gamla krukor, kläder och elektronik får nytt liv. Vi har bjudit in Fredrik Hedström som driver företaget Rebox i gallerian Retuna. Fredrik kommer prata om:

Cirkulära ekonomins magi, vikten av att bryta det linjära och börja tänka cirkulärt.
Fredrik har drivit Rebox i snart fem år och företaget har varit med på Retuna sedan gallerian startade 2015. Sedan januari i år har han valt att satsa fullt ut på cirkulär ekonomi efter att ha sagt upp sig från en chefsbefattning inom industrin. Med företaget Rebox skapar han tillväxt genom flyttlådor.

 

Sanna Hermansson

Dessutom har vi bjudit in Årets Margaretapristagare på Tjörn, Susanna Hermansson. Susanna är bland annat delägare i Almö Livs och Almö Kvarterskrog som sedan sedan ett år tillbaka arbetar med konceptet ReTaste. Genom detta arbete har de kunnat rädda över 3,5 ton mat från soporna och serverat runt 9000 luncher med livsmedel som annars skulle hamnat i soporna. Susanna kommer att tala om vilka utmaningar det finns med att tänka cirkulärt när du använder livsmedel som råvara. Hur säkerställs till exempel kvalitét och hur kan du planera verksamheten? 

 

Kostnad: 

Frukosten är kostnadsfri men föranmälan krävs, antalet platser är begränsat och vi tillämpar först till kvarn.

Kontakt: 

Anna Aldegren, näringslivsstrateg Tjörns kommun, anna.aldegren@tjorn.se

Arrangör: 

Tjörns kommun i samarbete med Orust kommun och Stenungsunds kommun. Frukosten delfinansieras av Fyrbodals kommunalförbund.

Endagsaktiviteter

Flerdagarsaktiviteter

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se