Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,0 °C
Medelvind NNE 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Det är enkelt att sortera ut sitt matavfall

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Genom kampanjen "Gör det inte svårare än vad det är" kommer Tjörnborna under året att få tips på hur enkelt det är att sortera ut sitt matavfall.

- Med kampanjen vill vi visa dem som ännu inte sorterar sitt matavfall att det inte är svårt. Tvärtom, det är ett enkelt sätt att göra något bra för miljön och jorden, säger Tomas Larsson, avfallsingenjör på Tjörns kommun.

Biogas från en påse matavfall motsvarar 2,5 dl bensin. Jämfört med fossila bränslen ger biogas renare luft i stan med färre skadliga partiklar och inga extra utsläpp av koldioxid.

En påse matavfall ger också tillräckligt med biogödsel för att odla 11 portioner havregröt. Biogödslet gör oss mindre beroende av importerat mineralgödsel. Bland annat innehåller det fosfor som liksom olja är en ändlig resurs. Men som, till skillnad från olja, inte kan ersättas av annat.

Fakta om kampanjen

27 aktörer står bakom kampanjen ”Gör det inte svårare än vad det är”: kommuner, avfallsbolag och fastighetsbolag i Västra Götaland och Skåne tillsammans med Avfall Sverige.

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-01 14.21
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se