Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,4 °C
Medelvind WSW 3,1 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Tjörn är landets sjätte tryggaste kommun

Tjörn är en av landets tryggaste kommuner om man frågar invånarna själva.

Det visar en rapport som Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har gjort.

Svar om upplevd trygghet

Tjörnborna har svarat på frågor om sin upplevda trygghet. Om hur man upplever att man tryggt och säkert kan vistas ute på kvällar och nätter. Om hur trygg och säker man känner sig mot hot, rån och misshandel. Om hur trygg och säker man känner sig mot inbrott i hemmet. När Tjörnborna svarat på de här frågorna hamnar genomsnittet på en sjätteplats i riket och på en andraplats i Västra Götalandsregionen efter Öckerö.

Statistik över faktisk trygghet

Förutom frågorna om upplevd trygghet, innehåller rapporten också siffror på den faktiska tryggheten. Här ingår till exempel statistik på antal personer som vårdats på sjukhus efter olyckor, bränder och anmälda vålds- och stöldbrott. Lägger man ihop alla siffror hamnar Tjörn på plats 19 i hela Sverige, vilket är två placeringar bättre än förra året.

Säker och trygg kommun

Sedan 2011 är Tjörn en av få kommuner i landet som är certifierade som Säker och trygg kommun av Världshälsoorganisationen WHO.

Sidan senast uppdaterad: 2020-02-03 15.47
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se