Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,8 °C
Medelvind SW 4,0 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Nu kan du lämna in hårdplast på återvinningscentralen

Heås 2016: Bommar uppfällda

Från 1 oktober kan du lämna all slags plast till återvinning på Tjörns återvinningscentral, även hårdplast.

Plast som till exempel leksaker, utemöbler, pulkor och hinkar som förut fått läggas bland brännbart kan nu läggas i en egen container för återvinning.

- Plast har stor potential att kunna återvinnas betydligt mer än vad den gör idag. Med tanke på att vi är Sveriges centrum för plastindustri och en kommun där många arbetar med materialet, känns det så klart extra positivt att kunna erbjuda våra invånare den här möjligheten, säger Michael Kööhler, driftsamordnare på Avfallsverksamheten.

Plasten blir nya produkter

Plasten som lämnas på Tjörns återvinningscentral körs till en anläggning i Sexdrega, där den sorteras, tvättas, torkas och mals ner till plastflingor. De används sedan vid tillverkning av nya plastprodukter som till exempel blomkrukor eller detaljer inom bygg- och fordonsindustrin. Varje kilo insamlad plast ger ett minskat utsläpp av koldioxid med cirka 2,5 kg.

Plastförpackningar från till exempel livsmedel lämnas som vanligt på våra återvinningsstationer runt om i kommunen eller via fastighetsnära insamling, FNI.

Sidan senast uppdaterad: 2019-09-20 10.40
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se