Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,9 °C
Medelvind SW 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Sofia är vikarie i äldreomsorgen

Sofia Wideström, vikarie i äldreomsorgen

Här kan du läsa om Sofia Wideström, 18, som kommer att göra sin fjärde sommar inom äldreomsorgen på Tjörn.

Hur fångade äldreomsorgen ditt intresse?

– Det var redan när jag gjorde feriepraktik sommaren efter nian. Jag kände direkt att det här var något jag ville göra. Jag tyckte om känslan att kunna hjälpa och att känna sig behövd. Jag känner att jag gör skillnad för människor i det här jobbet.

Nu kommer du tillbaka till Rönnängs äldreboende för andra sommaren i rad. Vad har du för förväntningar?

– Det är ett litet äldreboende och jag har lärt känna alla, både de äldre och personal. Det är speciellt när de äldre blir glada för att se mig, så jag ser fram emot ännu en sommar här.

Du har gått en hel gymnasieutbildning till undersköterska under de här åren. Hur har du utvecklats i yrket?

– Jag har alltid kunnat koppla ihop det jag lärt mig i skolan med hur det är på jobbet. Som när vi i skolan pratar om hur viktigt det är att de äldre får göra det de kan själva för att de ska behålla sina funktioner så länge som möjligt, är det lätt för mig att tänka på det när jag jobbar.

Rekommenderar du andra att söka sommarjobb i äldreomsorgen i Tjörns kommun?

– Ja, absolut, om man vill jobba med människor och ha ett jobb som bjuder på många trevliga, sociala stunder tillsammans med de äldre. Det ger så mycket tillbaka och jag har blivit väl omhändertagen på de arbetsplatser inom äldreomsorgen jag jobbat. Det är ett omväxlande jobb, där jag får göra allt från att hjälpa till med dagliga rutiner till att ta promenader eller leda aktiviteter.

Vad ska du göra till hösten?

– Jag tar ju studenten nu så jag hoppas jag får vara kvar även efter sommaren. Jag vill inte läsa vidare direkt, kanske att jag senare vill utbilda mig till sjuksköterska, men först hoppas jag på ett fast jobb inom äldreomsorgen i Tjörns kommun.

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-11 08.01
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se