Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,0 °C
Medelvind ENE 3,1 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Företagsklimatet i STO-kommunerna

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Tjörnbron från Almön

Tisdagen den 2 oktober presenterade Svenskt Näringsliv 2018 års ranking av företagsklimatet i landets kommuner.

I STO-kommunerna är företagsamheten stor och ökande, vilket är oerhört glädjande då trenden i riket är den motsatta. Det visar sig bland annat i det statistikunderlag som används såsom andel företag i kommunerna samt nyföretagsamhet. Dessutom har allmänheten här en positiv attityd till företagande.

Det är dock tydligt att våra företagare förväntar sig mer angående vår infrastruktur. Trots att vi är en del av Göteborgsområdet upplever företagen att det finns mycket mer att önska kring både IT och kommunikationer. Det är något vi är väl medvetna om och vi arbetar fortsatt intensivt genom Nordvästsvenska initiativet, där fokus främst ligger på förbättringar av vår transportinfrastruktur.

Det är också tydligt att företagen i regionen upplever sin hemkommun på olika sätt. En potential i detta är att vi i vårt utökade samarbete i näringslivsfrågor kan lära av varandra, och dra nytta av varandras styrkor.

– Det är oerhört positivt att näringslivet upplever att både tjänstemännens och politikernas attityd till företagande har förbättras i kommunen. Att även företagens uppfattning av vår rättssäkerhet ökar med 88 placeringar är fantastiskt och visar att det långsiktiga arbetet med våra processer och bemötande ger genomslag. Nu gäller det att fortsätta utvecklas och att företagen känner att vi arbetar kontinuerligt framåt och inte ser arbetet som ett avslutat projekt. Vi ser också tydligt att arbetet med en förbättrad infrastruktur är en av våra viktigaste frågor framöver, säger Anna Aldegren, näringslivsstrateg Tjörns kommun.

STO-kommunernas resultat


Placering

Förändring

Stenungsund

77

-16

Tjörn

116

+18

Orust

266

+1

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-15 11.47
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se