Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,0 °C
Medelvind NNE 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Kvalité och kompetens i äldreomsorgen

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Larmknapp på äldreboende

Tjörns kommuns äldreomsorg satsar på utbildningar för sina medarbetare under 2018.

Att arbeta som undersköterska i äldreomsorgen är spännande och varierande. Samtidigt ställer det krav på professionalitet och kompetens. Under 2018 erbjuds därför äldreomsorgens medarbetare en rad olika utbildningar.

Vi börjar i januari med en storföreläsning där Bo Hejlskov berättar om lågaffektivt bemötande och problemskapande beteende i äldrevården. Sedan blir det månatliga föreläsningar utifrån olika teman där våra egna biståndshandläggare, sjuksköterskor och omsorgspersonal håller i föreläsningarna. Det blir även motiverande samtal för baspersonal, med mera.

- Äldreomsorgens viktigaste resurs är personalen. För att kommunens äldreomsorg ska kunna möta framtidens utmaningar med äldres behov som ökar och blir mer komplexa krävs denna satsning på utbildning. Vi är otroligt glada över att vi under kommande år har möjlighet att göra den, säger Lilian Bohlin, avdelningschef på äldreomsorgen.

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-22 14.39
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se