Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,9 °C
Medelvind NE 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Vandringslederna på Tjörn rustas upp

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Vandring på Dyröleden

Nu ska flera vandringsleder på Tjörn bli tillgängligare, få bättre information och enhetlig skyltning.

Med hjälp av pengar från Naturvårdsverket och ideellt arbete i en rad föreningar håller vandringslederna på att rustas upp.

Det är inte bara Tjörns kommun som förvaltar vandringsleder på Tjörn. Vissa drivs av föreningar, andra av Västkuststiftelsen, några ligger i naturreservat som sköts av Länsstyrelsen. För dig som Tjörnbo och vandrare spelar det förmodligen ingen roll vem som sköter underhållet av leden.

Därför har Tjörns kommun i ett samarbete med föreningar och andra förvaltare, sökt och fått pengar genom den lokala naturvårdssatsningen (LONA) hos Naturvårdsverket.

Dyröns samhällsförening har redan fått 25 000 kronor till material till den nya blå leden. På Sundsbyleden har mycket arbete också redan gjorts av kommunen i samarbete med Västkuststiftelsen, Sundsby vänförening och Myggenäs Fritidsklubb. Andra föreningar som är med i projektet är Häröns intresseförening (vandringsleden på Härön), Friluftsfrämjandet (vandringsleden runt Bö Tjärn), Säbygårdens vänner och Tjörns hembygdsförening (vandringsleden vid Säby).

Bidraget från Naturvårdsverket

Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) ska stimulera kommunernas och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. Projektet på Tjörn heter Helhetsgrepp gällande uppskyltning, information och tillgänglighet på vandringsleder.

Tjörns kommun och föreningarna har fått 500 000 i bidrag. Lika mycket ska kommunen, Västkuststiftelsen och föreningarna bidra med själva i form av investeringar och ideellt arbete. Arbetet ska göras under fyra år, från 2017 till 2020.

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-26 09.34
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se