Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,4 °C
Medelvind WSW 4,0 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Tjänster för barnomsorg och fritidshem

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Tjänsterna är till för vårdnadshavare som har eller söker barnomsorg eller plats på fritidshem i Tjörns kommun. Här kan du lägga in schema, inkomstuppgifter och säga upp plats. Tjänsterna når du med hjälp av din e-legitimation.

Ansöka om barnomsorg

Ansökan om plats till förskola och pedagogisk omsorg får göras tidigast sex månader före det datum man önskar placering. För plats i fritidshem finns ingen tidsgräns.

Registrera inkomst och schema

För att ditt barn ska få bästa tillsyn behöver schema registreras 14 dagar innan det träder i kraft.

Registrering och ändring av barnschema gör du i appen "Tieto Education"

Mer information och handledningPDF

Säga upp plats

Uppsägning av plats ska göras två månader före den dag barnet slutar. Om du flyttar till annan kommun, kan platsen i Tjörns kommun behållas max två månader. Avgift betalas under uppsägningstiden.

 

Saknar du e-legitimation?

Saknar du e-legitimation och är kund i någon internetbank, kan du skaffa en via din bank. Tillvägagångssättet för hur man skaffar en e-legitimation, kan variera mellan de olika bankerna. Börja med att läsa mer på bankens hemsida. Om du är osäker, kontakta din bank, för att höra hur det fungerar på just din bank.

Saknar du e-legitimation och inte är kund i någon internetbank, kan du ladda ner en e-legitimation från Telia. Denna tjänst har dock en kostnad, till skillnad mot bankernas tjänst för e-legitimation.

Har du problem med din e-legitimation?

Om din e-legitimation inte fungerar korrekt, vänder du dig till din bank. Vi inom barnomsorgen kan inte hjälpa dig med detta.

Om skol- och barnomsorgswebben och personuppgiftslagen

Vid handläggning av ditt ärende registreras och behandlas dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Läs mer om PUL länk till annan webbplats

Inloggning via Internet

"Om skolans IT-system är tillgängligt via Internet, och systemet innehåller integritetskänsliga uppgifter, krävs det särskild god IT-säkerhet. Det innebär att skolan måste försäkra sig om att det verkligen är rätt personer som får åtkomst till uppgifterna och att överföringen sker på ett säkert sätt. Skolan måste använda sig av stark autentisering (exempelvis engångslösenord eller e-legitimation) och uppgifterna måste förses med krypteringsskydd vid överföringen. Med integritetskänsliga uppgifter avses både känsliga uppgifter enligt 13 § personuppgiftslagen, men även uppgifter som omfattas av sekretess eller rör den enskildes personliga förhållanden."

Läs gärna mer på www.datainspektionen.selänk till annan webbplats

Sidan senast uppdaterad 2020-03-16 11.03
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se