Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,5 °C
Medelvind S 0,9 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Hanna och Malin Freij byggde nytt i Skärhamn

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Hanna och Malin Freij med barn

När den vackra bergstomten på Nordviksberg blev ledig tvekade de aldrig. Här skulle de bygga! Efter att ha bott i både Stockholm och Göteborg valde de Tjörn av flera anledningar.

– Jag är uppvuxen i Skärhamn och har saknat havet och sammanhanget. Här bor mina föräldrar och här kan vi bada i havet när vi vill. Det är ett litet samhälle, där jag redan känner mig hemma, säger Hanna.

Malin, som är uppvuxen i Grebbestad, upptäcker nya fördelar med Tjörn hela tiden.

– Jag trodde det skulle vara svårt att lära känna folk, men vi har fått många nya vänner både genom förskolan och genom biblioteket, när de haft barnaktiviteter där.

De är båda imponerade av det stora utbudet inom barnkultur som finns på Tjörn, med Akvarellmuseet, barnteaterföreställningar, bio och biblioteket. Men mest var det nog ändå havet som lockade.

– Varje dag när jag åker hem från jobbet, först över Tjörnbroarna och slås av skönheten, och sedan när bussen kör in i Skärhamn och jag ser vattnet mellan sjöbodarna. Då blir jag stolt över att bo här. Det är häftigt att vi kan ge våra barn detta, säger Hanna.

Sidan senast uppdaterad 2016-05-09 08.33
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se