Tjörn kommuns logga, till startsidan

HR-generalist

Publicerad 22 oktober 2021

Tjörns kommun, Kommunkansliet

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: HR-generalist (Klk 2021/314)

Referensnummer

Klk 2021/314

Sista ansökningsdag

Söndag, 28 november (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Lön

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Kommunkansliet lyder under kommunstyrelsen och bidrar med övergripande kompetens inom en rad områden, såsom personal, ekonomi, upphandling, IT, kommunikation, mark- och exploatering, integration, näringsliv och kommunledning. Vi samverkar också med näringslivet och grannkommunerna i många frågor.
På kommunkansliet får du arbeta med helheten och vara med och driva Tjörn framåt. Välkommen hit du också!
Personalavdelningen är en av kommunkansliets fyra stabsavdelningar. Avdelningen bistår förvaltningarna med kompetens kring frågor som:
• personal- och lönepolitik
• statistik och personalekonomi
• arbetsrätt, tolkning av lagar och avtal, rehabilitering
• arbetsmiljö, chefsrekrytering
• samverkan med fackliga företrädare. Personalavdelningen tar även fram polices och riktlinjer i personalpolitiska frågor

Arbetsuppgifter

Som HR-generalist i Tjörns kommun får du möjlighet att arbeta med HR-frågor inom hela verksamhetsområdet. Du kommer att arbeta på både operativ och strategisk nivå med ett brett spektrum av arbetsuppgifter inom bl a rehabilitering, arbetsrättsliga- och avtalsfrågor, arbetsmiljö samt likabehandlingsfrågor. En viktig del i ditt arbete blir att utveckla Tjörns kommuns systematiska arbetsmiljöarbete, där det även ingår utbildning, uppföljning och analys.
Personalavdelningen står inför ett spännande arbete gällande utveckling av digitala HR-processer där du blir en viktig medspelare för ett framgångsrikt resultat. Du kommer även att svara för ett antal verksamhetssystem.
Den lilla kommunen skapar korta beslutsvägar och ger möjlighet till stort inflytande.
Utifrån personalgruppens sammansättning kan arbetsuppgifterna komma att utvecklas och förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
För uppdraget söker vi dig som är en relationsbyggare med ett stort intresse för att förstå verksamheternas behov och samtidigt föra fram HR-perspektivet. Du är en trygg arbetsgivarföreträdare och van vid att stödja chefer på olika nivåer och att verka utifrån ett tydligt verksamhetsperspektiv. Ytterligare är du självgående och flexibel med förmåga att prioritera om vid förändrade förutsättningar.
För att trivas i uppdraget tror vi att du har intresse och förståelse för digitala verktyg samt implementering av digitala processer. Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR-området och gärna ifrån kommunal eller regional verksamhet. Har du tidigare erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och inom arbetsmiljö och hälsa är detta mycket meriterande. Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, med hänsyn till rollens kontaktytor.
Har du specialistkompetens inom ett eller flera områden inom HR, vänligen specificera dessa i din ansökan.
Körkort är ett krav.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktpersoner

Sara Alfredsson, HR-chef

0304-601045

Elin Nordevik, HR-strateg

0304-601044

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 7 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet