Tjörn kommuns logga, till startsidan

Stödassistent Hannagården, vikariat

Publicerad 4 juni 2020

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Stödassistent Hannagården, vikariat (Soc 2020/121)

Referensnummer

Soc 2020/121

Sista ansökningsdag

Söndag, 16 augusti (imorgon)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Lön

Månadslön

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad medarbetare till daglig verksamhet på Hannagården. Daglig verksamhet riktar sig mot personer med kognitiva och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer med syftet att erbjuda en meningsfull sysselsättning.
Vi har där en liten grupp för brukare med stora behov där extra krav ställs på lågaffektivt bemötande samt AKK. Tillsammans med din närmsta kollega och övrigt nätverk runt brukaren, arbetar du individanpassat, lågaffektivt, med tålamod och mycket humor. Du kommer att ha ansvar som stödperson och i den rollen ha främsta ansvaret för att upprätta rutiner, genomförandeplaner samt journalföring.
Arbetet innebär att, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS, kartlägga och ge det stöd som personen behöver för att klara sitt yrkesliv och utvecklas enligt sin förmåga.

Kvalifikationer

För att klara arbetet behöver du ha utbildning på vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder samt att du har dokumenterad erfarenhet och kunskap om diagnoser inom LSS.
Du bör även vara en lugn, stabil och trygg person som kan arbeta strukturerat, både självständigt och i grupp efter ett lågaffektivt arbetssätt. Du är engagerad och ansvarstagande och har förmåga att självständigt planera arbetspassets uppgifter. Du är lösningsfokuserad och ödmjuk i ditt sätt att arbeta. Du har god datavana och goda kunskaper i svenska språket då kommunikation och dokumentation är ett kontinuerligt inslag i arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och kunskap i lågaffektivt bemötande samt AKK.
Krav på körkort föreligger.

Övrigt

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktperson

Lize-Lotte Johansson, Gruppledare

0304-60 13 46

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig Patrik Jansson/Senast uppdaterad 9 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet