Tjörn kommuns logga, till startsidan

Lärare till Myggenäs fritidshem

Publicerad 20 oktober 2021

Tjörns kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Lärare till Myggenäs fritidshem (Buf 2021/241)

Referensnummer

Buf 2021/241

Sista ansökningsdag

Onsdag, 10 november (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Lön

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Friti
På Myggenäs skola undervisas ca 190 elever från förskoleklass till åk 5. Skolan ligger i ett naturskönt område med skog och hav som närmsta grannar. På skolan finns tre fritidshem.
Vi är en liten skola med pedagoger som har hög kompetens och har arbetat under lång tid. Skolan genomsyras av en anda där vi är ett team som stödjer och utvecklar varandra. Vi ser alla barn som allas barn och vi ser barnets hela dag som lika viktig.

Arbetsuppgifter

Vi letar efter en medarbetare som kan bidra till vår verksamhet med sin profession, kreativitet och inspiration! Att se fritidshemmet som en viktig kugge i skolan och driva/utveckla fritidshemmets verksamhet i team är viktigt för oss.
I rollen som lärare i fritidshem hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du ska arbeta nära skolans personal för att skapa en röd tråd i elevens hela skoldag så att skola och fritids hänger samman. Vi eftersträvar att se oss som en gemensam enhet på skolan.
Som lärare i fritidshem hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer.
Fritidshemmen har som prioriterat mål under läsåret 2021-22 att utveckla arbetet med rastaktiviteter på skolan. I detta arbete är du naturligtvis en viktig kugge med de erfarenheter och idéer du har för att stärka skolgårdens lärande. I vårt utvecklingsarbete använder vi oss av "Nyckeln till skolgårdens lärande" av Gustav Sundh
En viktig del i ditt uppdrag är arbetet med fritidshemmets och enhetens kvalitetsarbete. Du vill utveckla fritidshemmets uppdrag, mål och arbetsmetoder. Du arbetar också tillsammans med personalen i arbetslaget för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas i skola och fritidshemsomsorgen.
Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats. Ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du:
• är legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig
• har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa den i det dagliga arbetet
• har god didaktisk- och pedagogisk förmåga
• kan leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö
• kommer gärna med nya idéer och vill utveckla och lära hela dagen
• är bekväm i ditt pedagogiska ledarskap och klarar av att göra pedagogiska planeringar både självständigt och i grupp
• är intresserad av att utvecklas och skicklig på att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor.
Meriterande är om du är legitimerad lärare i musik.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktperson

Karin Lundgren, Rektor

0304-60 18 20

karin.lundgren@tjorn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 7 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet