Tjörn kommuns logga, till startsidan

Semestervikariat inom äldreomsorgen

Publicerad 1 maj 2024

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Semestervikariat inom äldreomsorgen (Soc 2024/95)

Referensnummer

Soc 2024/95

Sista ansökningsdag

Lördag, 31 augusti (om 80 dagar)

Omfattning

Heltid / deltid

Anställningsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Antal platser

60

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Arbetsuppgifter

Förgyll sommaren för våra omsorgstagare, ett meningsfullt och roligt arbete, där du får vara med och skapa och ge en trygg vardag till våra omsorgstagare genom att aktivera, stötta och ge god omvårdnad. Våra verksamheter pågår dygnet runt - året om!
För att känna dig trygg och säker i din arbetsroll får du introduktion på arbetsplatsen. Som vikarie introduceras du av en erfaren och stöttande kollega som finns som stöd under din första tid hos oss.
Du behövs främst från mitten av juni till slutet av augusti. Vi ser gärna att du börjar med en timanställning redan nu om du har möjlighet. Ditt sommarschema kan innefatta arbetspass på dagar, kvällar eller nätter under vardagar och helger, det beror på vilken arbetsplats du ska sommarjobba på.

Jobbar du på obekväm arbetstid utgår det en extra kompensation kallad Ob-ersättning. Arbetar du som semestervikarie betalas lönen ut dag 27 samma månad som du har arbetat. Timvikarie lön betalas ut dag 27 månaden efter du arbetat.
Du kan arbeta inom följande områden:
Hemtjänst

Arbetet inom hemtjänsten ger dig mycket varierande och händelserika arbetsdagar. Du förflyttar dig främst med bil och ibland med cykel eller promenad mellan omsorgstagare. Som hemtjänstpersonal hjälper du till med olika beviljade insatser i omsorgstagarens hem. Exempel på detta kan vara att klä sig, hygienhjälp så som dusch och toalettbesök, tvätta och bädda sängen, servera mat, promenader mm. Du skall vara det individuella stöd som omsorgstagaren behöver.

Du jobbar både självständigt och tillsammans med stöttande kollegor.
Du behöver ha B-körkort.

Äldreboende
På våra äldreboenden hjälper du de äldre med vård- och stödbehov, behoven är individuella men innebär att hjälpa de boende med vardagliga aktiviteter- som att klä sig, hygienhjälp så som dusch och toalettbesök, tvätta och bädda sängen. Omsorgstagare som bor på ett äldreboende klarar sig oftast inte helt själv på grund av ålder eller sjukdom därför behövs du och dina kollegor för att se till att skapa fina dagar fyllda med trygghet och glädje för de boende. Vi har flera aktiviteter dagligen, efter de boendes önskemål, både gemensamma och individuella.
Vissa insatser utförs enligt Hälso- och sjukvårdslagen på delegation från sjuksköterska. För att genomföra insatserna och bli delegerad får du en utbildning i början av din anställning.
Välkommen att söka världens roligaste arbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs att jobba med människor. Som person är du nyfiken, serviceinriktad och lyhörd.
Att jobba inom vård och omsorg under sommaren innebär att du lär känna många människor med olika livssituationer, det kommer att ge dig upplevelser och minnen för livet men det ställer också krav på att du behöver vara snabblärd och flexibel i ditt arbete.
För att vara aktuell som vikarie hos oss ska du
-Ha fyllt 18 år
-Ha tillgång till Bank-ID
-Du behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska språket för att klara av nödvändiga arbetsuppgifter såsom delegation för läkemedel, dokumentation samt kommunikation med omsorgstagare.
Det är meriterande med tidigare erfarenhet samt om du kan fler språk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Det är önskvärt att du har körkort.
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor där framgår också vilka övergångsregler som gäller:
https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/
För dig som blir erbjuden en tjänst hos oss innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kan bli annan än undersköterska.

Övrigt

Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid intervju.
Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde:

Under maj-augusti enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-08-31


Kontakt

Kontaktperson

Linn Leidersdorff, Enhetschef

0304-60 11 07

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet