Tjörn kommuns logga, till startsidan

IT- och digitaliseringschef

Publicerad 24 maj 2024

Tjörns kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: IT- och digitaliseringschef (Klk 2024/161)

Referensnummer

Klk 2024/161

Sista ansökningsdag

Söndag, 16 juni (om 5 dagar)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.
Inom kommunstyrelseförvaltningen inryms verksamheter kopplat till HR, ekonomi, fastighet, kansli, IT/Digitalisering, hållbarhet med flera. Från den 1 september 2024 justeras befintlig organisation och en ny enhet för IT, digitalisering och säkerhet skapas under Avdelningen för Kansli, Digitalisering och Säkerhet. Enheten består av sex tjänster och dess verksamhet spänner över hela spektret från IT/Digitalisering till säkerhet och beredskap, i syfte att samla kompetenser som såväl berör som stärker varandra.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som IT- och digitaliseringschef i Tjörns kommun ansvarar du för att initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete med fokus på digital transformation och IT-strategiska frågor. Du förväntas verka såväl strategiskt som operativt i verksamheten, exempelvis genom att vara kommunens kontaktperson och huvudsakliga kravställare av de outsourcade IT-tjänster som levereras till kommunkoncernen.
Utöver enhetens inriktning mot IT och digitalisering ingår även säkerhets- och beredskapsfrågor, där du förväntas sammanföra de olika kompetenserna och skapa synergieffekter för såväl den egna som för andra verksamheter. Enheten ska vara kapabel till och växla mellan en styrande och stödjande funktion gentemot kommunens förvaltningar och bolag, där man på ett konstruktivt sätt bidrar till att lösa behov och förbättra tjänster.
I befattningen ingår även rollen som biträdande säkerhetsskyddschef.
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för uppdraget lämplig examen från högskola eller universitet samt fem års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Du har erfarenhet av att leda verksamheter och har goda kunskaper inom digital transformation som har omsatts i praktiken.
Det är meriterande med erfarenhet från offentlig sektor samt arbete med säkerhet- och beredskapsfrågor.
Som person har du god kommunikativ förmåga och kan förmedla ett engagemang och intresse för att utveckla verksamheten och åstadkomma resultat. I Tjörns kommun vill vi även se medarbetare växa och ta plats, något som vi förväntar oss kunna se i ditt ledarskap.
I din roll utgör du en länk mellan olika kompetenser och verksamheter. Detta medför ett behov av att vara både lyhörd och tydlig i ledarskapet, samt förmågan att skapa delaktighet och förutsättningar för medarbetarna.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalet av sökande under annonseringstiden, så sök redan idag! Intervjuer kommer att genomföras under veckorna 25-26.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-09-02

Eller efter överenskommelse.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-06-16


Kontakt

Kontaktperson

Johan Nilsson, Enhetschef

0304-60 10 27

johan.nilsson@tjorn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet