Tjörn kommuns logga, till startsidan

Lärare mellanstadiet med ev. förstelärarskap till Skärhamns skola

Publicerad 15 maj 2024

Tjörns kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Lärare mellanstadiet med ev. förstelärarskap till Skärhamns skola (Buf 2024/104)

Referensnummer

Buf 2024/104

Sista ansökningsdag

Onsdag, 19 juni (om 8 dagar)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara mentor i en klass på mellanstadiet och till tjänsten kan du även komma i fråga som 1:e lärare.
Du är med och driver undervisningen så att den gynnar alla elever. Du ingår i ett arbetslag som arbetar tillsammans mot samma mål. Vi strävar efter en differentierad undervisning, som låter alla elever lyckas i sitt lärande. Du prövar och omprövar ständigt dina metoder, men håller fast vid det som ger framgång i lärandet. Du kommer att ha samplanering och ett nära samarbete tillsammans med läraren i parallellklassen. Tillsammans i personalgruppen arbetar vi för hela skolans och alla elevers utveckling.
I uppdraget som 1:e lärare driver du, i nära samarbete med rektor, enhetens systematiska kvalitetsarbete, som bl a innebär:
• Utifrån genomförda analyser ta initiativ till och leda utvecklingsinsatser/
projekt för att utveckla undervisningen på såväl enhets- som organisationsnivå.
• Vara drivande då det gäller författningsförändringar för att på så sätt bidra till en ökad likvärdighet beträffande undervisning och bedömning i kommunens skolor.
• Aktivt dela med sig till andra samt kontinuerligt reflektera själv och tillsammans med andra över utvecklingsbehov för högre måluppfyllelse.
• Aktivt delta i och eventuellt leda, pedagogiska nätverk och utvecklingen av en likvärdig skola i Tjörns kommun.

Kvalifikationer

Vi utgår ifrån att du som söker är legitimerad lärare. Du har god insikt i skolans styrdokument och tillämpar dessa i det dagliga arbetet. Du är en skicklig pedagog, med en förmåga att möta varje elevs behov och är bra på att samarbeta med dina kollegor. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är god. Dessutom visar du en tydlig vilja till pedagogisk utveckling. Du delar med dig av dina kunskaper och bidrar till ett kollegialt lärande inom skolan.
För att vara behörig att söka och inneha ett uppdrag som 1:e lärare behöver man uppfylla Skolverkets riktlinjer för att statsbidrag skall kunna erhållas.
Följande kriterier måste uppfyllas:
• vara legitimerad lärare
• kunna, genom dokumentation, redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
• har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningens kvalitet på organisations- och gruppnivå
• även i övrigt av huvudmannen bedömas som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-06-19


Kontakt

Kontaktpersoner

Inger Fält, Bitr.Rektor

0304-401374

inger.falt@tjorn.se

Facklig företrädare

Annelie Öfverström

0304-40 14 44

annelie.ofverstrom@tjorn.se


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet