Tjörn kommuns logga, till startsidan

Studie- och yrkesvägledare till Häggvallskolan

Publicerad 24 maj 2024

Tjörns kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Studie- och yrkesvägledare till Häggvallskolan (Buf 2024/119)

Referensnummer

Buf 2024/119

Sista ansökningsdag

Fredag, 14 juni (om 3 dagar)

Omfattning

Deltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.
Häggvallskolan är en 6-9 skola som ligger vid Höviksnäs på nordöstra Tjörn. Kommunikationsmöjligheterna är goda med busshållplats alldeles utanför skolan.
Vår skola är trivsam och med ett gott arbetsklimat mellan alla som arbetar här, såväl elever som medarbetare. Skolan har ca 400 elever fördelade på 4 arbetslag och en särskild undervisningsgrupp. Vi arbetar för att alla elever ska känna sig inkluderade i skolans verksamheter.
Det kollegiala lärandet genomsyrar allt vi gör och IKT är ett naturlig verktyg i vår undervisning. Vi arbetar kontinuerligt med fortbildning som anpassas efter de behov som finns. Många på skolan har genomgått läslyftet och fortbildning i NPF.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en vikarierande Studie- och yrkesvägledare för grundskolan och behöver någon som kan arbeta med våra härliga elever på Häggvallskolan.
Vi söker en SYV med erfarenhet av arbete inom skolan, gärna högstadiet. Vi söker dig som är positiv och engagerad i ditt uppdrag och som vill ingå i ett sammanhang tillsammans med duktiga kollegor. I din roll är du tydlig i din kommunikation och skicklig på att skapa relationer med andra. Du skapar engagemang och delaktighet och skapar hållbara relationer som bygger på ömsesidig respekt. I tjänsten ingår även arbete med kommunens aktivitetsansvar. Vi lägger stor vikt att främja samverkan mellan skola och arbetsliv. Vi använder oss av digitala plattformar såsom Praktikplatsen.se, Indra2.se samt GR:s elevregistreringssystem ELIN. Du är en del av skolans elevhälsoteam.
För oss är det viktigt med samarbete och att du tillsammans med övrig personal vill bidra till arbetslagens och skolans utveckling. Beroende på din situation så kan omfattning av tjänsten diskuteras.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du är utbildad och erfarenhet är meriterande. Du får gärna vara nyexaminerad eller om du har jobbat en tid och söker nya utmaningar. Vi söker dig som kan tillämpa ett målinriktat arbetssätt och som har ett professionellt bemötande av barn/elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser värdet av det kollegiala lärandet och vill bidra med utveckling och förnyelse. Vi söker dig som bidrar med kreativitet och en positiv anda.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

50-100%

Tillträde: 2024-09-30

Eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till: 2025-06-30

Ansökan


Ansök senast: 2024-06-14


Kontakt

Kontaktpersoner

Kajsa Karlsson Fröman, Rektor

304601944

kajsa.karlsson.froman@tjorn.se

Pär Barkensjö, Rektor

0304-601771

par.barkensjo@tjorn.se

Facklig företrädare

Viktoria Andre

766341885

viktoria.andre@tjorn.se


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet