Tjörn kommuns logga, till startsidan

Socialsekreterare till barn- och unga enheten

Publicerad 24 maj 2024

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Socialsekreterare till barn- och unga enheten (Soc 2024/115)

Referensnummer

Soc 2024/115

Sista ansökningsdag

Torsdag, 13 juni (imorgon)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.
Nu skall en av våra medarbetare gå på föräldraledighet och vi gläds med henne!
Då behöver vi dig som är lite extra modig i att ta ett vikariat för att kanske pröva annan tjänst eller bara komma till en fantastisk ö!
Vem vet vad det leder till?

Arbetsuppgifter

Som barnets socialsekreterare kommer du få följa vården av de placerade barnen genom regelbundna besök, samtal och samverkan med andra kring barnet. Du kommer utreda och följa vården utifrån gällande lagstiftning och fastställda riktlinjer samt medverka till en god samverkan med de biologiska föräldrarna och kunna se till att deras egna resurser och lösningar tillvaratas utifrån barnets bästa. Du handlägger ärendet enligt SoL och LVU.
Det finns en god samverkan mellan enheterna på avdelningen för att hitta bästa möjligheter för de vi är till för. Medarbetarna på enheten är engagerade i det sociala arbetet och vill hålla hög kvalitet i vårt utförande. Tjörns kommun sätter socialsekreterarnas kompetens högt och vill ge rätt förutsättningar att genomföra jobbet med bra kvalitet och med en välmående personal.
Medarbetarna ska ha tid för reflektion och en balanserad ärendemängd. Vi arbetar enligt BBIC och dokumenterar i verksamhetssystemet Combine. Du erbjuds metodhandledning av 1:e socialsekreteraren samt extern processhandledning, relevant fortbildning och kompetensutveckling, flexibel arbetstid och friskvårdsersättning. Vi har även ett pågående hälsoprojekt med möjlighet till träning på arbetstid.
Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsgemenskap samt eget kontor. Avdelningen har även ett gott stöd av administration, systemsupport, kvalitetsombud samt utvecklingsledare.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och vi ser gärna att du har utredningserfarenhet inom barn- och unga. Det är meriterande om du har några års erfarenhet inom relevant område, samt om du tidigare arbetat med myndighetsutövning. Du har kunskap om aktuell lagstiftning samt kunskaper i BBIC.
Som person är du ansvarsfull, flexibel och stabil. Du har en god empatisk förmåga och kan skapa goda samarbetsrelationer med barn/unga och deras familjer samt med olika samverkanspartners. Du är strukturerad och trygg i din yrkesroll samt har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift då dokumentation är en viktig del av arbetet. Du har kännedom/erfarenhet av systemteoretiskt synsätt samt god förmåga att strukturera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter.
Det är meriterande om du har kunskaper samt utbildning och erfarenhet av uppföljning och utredning av placerade barn med ett tydligt barnrättsperspektiv.
Körkort är ett krav och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden, så ansök därför så snart som möjligt!
Anställning t o m 2025-09-01 med möjlighet till förlängning.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-09-01

Tidsbegränsad till 2025-09-01 med möjlighet till förlängning.

Tidsbegränsad till: 2025-09-01

Ansökan


Ansök senast: 2024-06-13


Kontakt

Kontaktperson

Camilla Båstedt, Enhetschef

0304-601132

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet