Tjörn kommuns logga, till startsidan

Kommunjurist

Publicerad 24 maj 2024

Tjörns kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Kommunjurist (Klk 2024/160)

Referensnummer

Klk 2024/160

Sista ansökningsdag

Söndag, 16 juni (om 4 dagar)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.
Inom kommunstyrelseförvaltningen inryms verksamheter kopplat till HR, ekonomi, fastighet, kansli, IT/Digitalisering, hållbarhet med flera. Från den 1 september 2024 justeras befintlig organisation och en ny avdelning för Kansli, digitalisering och säkerhet skapas. I avdelningen ingår sex tjänster varav två av dessa är kommunjurister. En av våra nuvarande jurister har sökt sig vidare till andra uppdrag, varpå vi nu söker efter en ny medarbetare till vår grupp.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunjurist erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete där du får möjlighet att använda dina kunskaper i ett brett register av juridiska frågor och arbetsuppgifter. Dina arbetsuppgifter kommer att växla mellan att ge juridisk rådgivning, granska, tolka och upprätta avtal, göra rättsutredningar, svara på remisser, bereda ärenden, skriva yttranden samt företräda kommunen i domstol och vid myndigheter.
Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning för samtliga nämnder, förvaltningar och kommunala bolag inom kommunen. Särskilt förekommande ärenden avser kommunalrätt, avtalsrätt samt offentlighet och sekretess.
En annan viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på gällande lagstiftning.
Du kommer att informera och utbilda såväl politiker som tjänstepersoner inom olika rättsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort intresse för den offentliga sektorn och som sporras av utmaningen att verka inom samtliga av kommunens rättsområden. Du ska ha juristexamen och det är meriterande med några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet från juridiskt arbete inom offentlig sektor. Även arbete på advokatbyrå eller annan likvärdig tjänstgöring samt tingstjänstgöring är meriterande.
Arbetet är mångfacetterat och ställer höga krav på flexibilitet och självständighet. Du kan snabbt strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt även för de som inte har juridiska kunskaper. I rollen krävs att du har ett konsultativt arbetssätt samt förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom ditt område. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i juridiska frågeställningar av skiftande karaktär. Som kommunjurist har du hög servicekänsla och integritet och du är analytisk, effektiv och noggrann. Du måste också vara
bekväm med att ge professionellt stöd till såväl tjänstepersoner som förtroendevalda.
Rollen som kommunjurist förutsätter att du kan arbeta inom ett flertal rättsområden såsom exempelvis kommunalrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och upphandlingsjuridik, offentlighet- och sekretess samt GDPR.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet krävs.

Övrigt

Urval kommer att göras under annonseringstiden, så sök redan idag! Intervjuer kommer att genomföras under veckorna 25-26.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-08-15

Eller efter överenskommelse.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-06-16


Kontakt

Kontaktperson

Johan Nilsson, Enhetschef

0304-60 10 27

johan.nilsson@tjorn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet