Tjörn kommuns logga, till startsidan

Starta, driva företag

Tjörn är med sina fler än 2 000 företag den mest företagsamma kommunen i Göteborgsregionen. Vare sig du är en av dessa företagare, eller har planer på att bli, får du på följande sidor matnyttig information om företagande, mötesplatser, utmärkelser och vad du behöver tänka på om du vill arrangera ett evenemang.

Tjörn är en del av Göteborgsregionen

Tjörns kommun arbetar aktivt med insatser för en företagsam region. Vi är en plats där vi tror på människors förmåga att skapa sina egna möjligheter genom att förverkliga idéer, drömmar och ambitioner. Tjörn är en självklar del av den dynamiska Göteborgsregionen. Våra unika värden, som havet och kulturen, bidrar till att skapa en internationell förebild och attraktionskraft för regionen.

Ny näringslivsstrategi på gång

Detta är den föreslagna målbilden för Tjörns kommuns näringslivsarbete fram till 2035. Under perioden 2018–2019 har det arbetats fram ett förslag till ny näringslivsstrategi för Tjörns kommun. Det återstår ett beslut i kommunfullmäktige för att vi ska kunna arbeta enligt strategin fullt ut. Men givetvis fokuserar vi redan nu på viktiga frågor så som kompetensförsörjning, företagsklimat och attraktionskraft, infrastruktur, markberedskap och innovationskraft.

Näringslivsstrategi i samklang med regionen

Tjörns kommuns nya näringslivsstrategi är framtagen för att harmonisera med Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program samt de övriga 11 kommunerna i Göteborgsregionen. Vi tror att vi på detta sätt kan få en ökad kraft i vårt arbete att både skapa en framåtdrivande kommun och en expansiv region med hållbar tillväxt. Regionens gemensamma arbete med näringslivsfrågor prisades dessutom under hösten 2019 av Europeiska Regionkommittén genom priset European Entrepreneurial Region Award 2020” (EER Award 2020). 

Kontakt

Anna Aldegren

Näringslivsstrateg


Sidansvarig Anna Aldegren/Senast uppdaterad 28 december 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet