Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,5 °C
Medelvind SW 4,5 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

RSS

Störst text
Stor text
Normalstorlek
RSS-ikon

Du kan enkelt se när nyheter läggs ut på tjorn.se utan att behöva surfa hit. Tekniken som används för detta kallas för RSS-kanaler eller RSS-flöden.

RSS-flöde på tjorn.se

Lite mer tekniskt

Genom att använda RSS-kanaler kan du se när en webbplats har lagt ut material, utan att gå dit. Du får de senaste rubrikerna på ett ställe, i samma ögonblick som de läggs ut.

Du kan även samla kanaler från flera olika webbplatser, och på så sätt få en överblick långt snabbare och enklare än om du skummat igenom webbsidorna en efter en.

Hur använder jag RSS?

För att använda RSS-kanaler behöver du ett program som kan hantera dem. Många nyare webbläsare har detta inbyggt. I de fallen kan du lägga in RSS-kanalernas länkar som vilka bokmärken som helst.

För dig som använder Mozilla Firefox så finns det ett enkelt sätt att bokmärka våra RSS-kanaler. Längst till höger i adressfältet finns en liten orange symbol. Klicka på den så ser du de kanaler som kan bokmärkas.

Om du inte har en webbläsare med inbyggd RSS-läsare behöver du installera en sådan separat. De finns gratis att hämta på internet.

Sidan senast uppdaterad 2018-03-29 11.49
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se