Tjörn kommuns logga, till startsidan

Gratis träning utomhus

Pandemin har gjort att vi idag inte kan träna på samma sätt som tidigare och att vi blivit mer stillasittande. I en unik satsning startade därför Tjörns kommun projektet ”Ute är det nya inne”, där Tjörnbor under våren har erbjudits gratis träning. Projektet genomfördes tillsammans med föreningslivet och en lokal hälsoaktör på Tjörn.

Projektet fortsätter i sommar!

"Ute är det nya inne" startade 15 februari och i ett första steg pågick till 30 maj. Nu förlängs projektet och du har möjlighet att träna gratis på utvalda pass eller på utegym hos medverkande aktörer- Hela sommaren!

Här erbjuds fri träning under sommaren

GF Atletica i Svanvik erbjuder instruktörledda pass utomhus. Information och bokning av pass finns på GF Atleticas hemsida.

Gymmix erbjuder instruktörledda pass utomhus vid Kroksdalshallen i Skärhamn. Information och boking av pass finns på Gymmix hemsida.

Träningskliniken i Skärhamn erbjuder fri tillgång till utegym. Information finns på Träningsklinikens hemsida.

Kommunalt utegym: vid Närhälsan i Kållekärr, erbjuder Tjörns kommun fri tillgång till utegymmet. Information om utegymmet finns via länken nedan.

Cykel: Varför inte testa några av de vackra cykellederna som finns runt om i vår kommun? Våra leder sträcker sig längs landsväg, ängar och hav. Över broar och på cykelvägar. Våra leder varierar i svårighetsgrad och längd. På Södra Bohuslän turism hemsida hittar du flera av våra leder.

Motionsspår: På Tjörn finns det tre belysta motionsspår i varierad längd och natur. Motionsspåren finns i Myggenäs, Rönnäng och Häggvall. I anslutning till motionsspåret i Häggvall finns också en disc-golfbana. Vilket motionsspår blir er favorit?

Bleketskolan med skolgård

Skolgårdar: På flera av våra skolgårdar finns möjlighet till spontanidrott.
Varför inte spela boll på gräsplanen vid Bleketskolan, prova balanshinderbanan vid Kållekärrs skola, multiarenan på grusplanen vid Skärhamns skola eller tennisbanan vid Häggvallskolan.

Kontakt

Magdalena Romanov

Folkhälsostrateg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 15 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet