Tjörn kommuns logga, till startsidan

Gratis träning utomhus

Pandemin har gjort att vi idag inte kan träna på samma sätt som tidigare och att vi blivit mer stillasittande. I en unik satsning startar därför Tjörns kommun projektet ”Ute är det nya inne”, där Tjörnbor erbjuds gratis träning. Projektet genomförs tillsammans med föreningslivet och en lokal hälsoaktör på Tjörn.

Tjörnborna erbjuds fri tillgång till två utegym och sex instruktörsledda träningspass i veckan. Utegymmen kan nyttjas närsomhelst och passen bokas på respektive aktörs hemsida. Allt är kostnadsfritt och alla är välkomna.

Projektstart och aktörer

"Ute är det nya inne" startar 15 februari och pågår i 15 veckor till och med 30 maj.

Tre aktörer deltar

Passen kommer att ha olika svårighetsgrad, allt från nybörjarnivå till mer avancerad träning.

GF Atletica i Svanvik erbjuder instruktörledda pass utomhus. Information och bokning av pass kommer att publiceras på deras hemsida senast 15 februari.

Åstols IS på Åstol erbjuder fri tillgång till utegym.

Träningskliniken i Skärhamn erbjuder instruktörledda pass utomhus och fri tillgång till utegym. Information och bokning av pass kommer att publiceras på deras hemsida senast 15 februari.

Projektets syfte

– Syftet är att erbjuda gratis träning för Tjörnborna under en tid då det är svårt att utöva sin vanliga idrott och träning. Pandemin har ju gjort att vi rör på oss i mycket mindre utsträckning, säger Caroline Jönsson, folkhälsostrateg vid Tjörns kommun.

– Fler föreningar och aktörer har fått frågan om att delta i projektet och vi hade givetvis önskat att fler hade sagt ja. Men vi är nöjda med den geografiska spridningen som vi fått och att det ger oss en möjlighet att stötta både föreningar och näringsliv i en svår tid, säger Camilla Jansson Edholm, föreningssamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen vid Tjörns kommun.

Från Tjörns kommuns sida är det näringslivsstrategen, folkhälsostrategen och föreningssamordnaren som deltar i projektet.

Kontakt

Caroline Jönsson

Folkhälsostrateg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 23 mars

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet