Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,1 °C
Medelvind WSW 17,4 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Cirkusskolan

Bild på trombon

Får vi be om största möjliga rörelseglädje ... Cirkusen är en populär konstform. Vi är en av få kulturskolor i Sverige som har cirkusskola med i vårt utbud och det är vi väldigt glada och stolta över!

Vår kurs är ett samarbete med Cirkusexpressen sedan 2014. Vi började då med en grupp och sedan har det växt och idag har vi hela 3 cirkusgrupper med olika inriktningar.

Undervisningen bedrivs i Kållekärrskolans gymnastiksal och kräver inga förkunskaper. Vi ser varje person på den nivå den befinner sig och utgår därifrån. Du kommer att få prova på jonglering i olika former (dukar, bollar, käglor, diabolo, spinning plates, flowersticks mm ) luftakrobatik (tyg, trapets och luftring) samt rockringar och ryska band.

Allt material finns på plats. Om du har egen rekvisita (tex en enhjuling mm) så tag gärna med den. Efter att ha provat på de olika cirkusdiciplinerna kommer deltagarna att få välja vad de tycker är roligast och specialisera sig på det. De sista gångerna skapar vi nummer med koreografi och musik och sätter samman en föreställning som vi som avslutning på kursen visar för publik.

Vi följer skolans lovdagar.

Om du går på flera kurser i vår Kulturskola under läsåret så erhåller du en terminsrabatt på 250 kr oavsett hur många kurser du är inskriven på.
Rabatten dras av på terminsfakturan.

Se film från Cirkusskolans avslutning 2017

Sidan senast uppdaterad 2019-08-18 16.01
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se