Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,5 °C
Medelvind SE 1,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Evenemang och projekt

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Aktuellt!

Återkommande evenemang:

Nordiska Akvarellmuseets utställningar

Det enda akvarellmuseet i Norden öppnade år 2000 i Södra hamnen i Skärhamn. Här visas i genomsnitt sex olika utställningar om året - det finns ofta anledning att återkomma!

Nordiska Akvarellmuseetlänk till annan webbplats

Nordiska Akvarellmuseet

Lilla Tjörn Runt

Lilla Tjörn Runt seglas söndagen före Tjörn Runt och är en kappsegling för barn och ungdomar i jollar som ska ta sig runt Stenungsön. Man tävlar i båttyperna optimistjollar, Zoom 8, RS Feva, RS Tera och Accessjolle för funktionshindrade. Start och mål sker vid arrangören Stenungsunds Segelsällskaps klubbstuga, intill Stenungsöbron.

Lilla Tjörn Runtlänk till annan webbplats

Lilla Tjörn Runt: Starten vid Stenungsbaden

Skulptur i Pilane

Konstutställningar i världsklass, en ny varje sommar! Platsen är ett gravfält från järnåldern med domarringar och stensättningar, omgivet av ett kulturlandskap med spår från stenåldern.

Skulptur i Pilanelänk till annan webbplats

Pilane 2014

Margareta på Sundsby

Till minne av Margareta Huitfeldt, den sägenomspunna husfrun på Sundsby säteri, firas två dagar:

  • 17 maj - Norges nationaldag, eftersom Bohuslän på hennes tid var norskt
  • 20 juli - Margaretas namnsdag

Båda dagarna firas med flera traditionella aktiviteter: konserter, servering, poängpromenader m.m., och naturligtvis visningar av säteriet.

Margaretadagenlänk till annan webbplats

Sundsby 17 maj
Sundsby säteri

Sillens dag

Den 6 juni är inte bara Sveriges nationaldag, utan även sillens dag! Den firas på Klädesholmen med en rad arrangemang: marknad, guidade turer i sillfabriken, korande av Årets Sill, krabbfisketävling, musikunderhållning med mera - och naturligtvis servering.

Sillens daglänk till annan webbplats

Sillens dag på Klädesholmen

Träbåtsfestivalen

Varje juli hålls träbåtsfestivalen i Skärhamn. Mängder av båtar fyller hamnen, med segel eller motorer men alla i trä. Utmed kajerna står utställare och hantverkare. Dessutom hålls en rad aktiviteter för alla åldrar: tävlingar, modevisningar, demonstration av tändkulemotor, ångbåtsfärder m.m. Västkustens träbåtsförening arrangerar.

Västkustens träbåtsföreninglänk till annan webbplats

Träbåtsfestivalen 2007

Frivolt

En gratisfestival där barn, ungdomar och vuxna kan umgås tillsammans och delta i en mängd olika aktiviteter. Som till exempel olika cirkusnummer, dans, musik, scenkonst, barnteater, liveband, performance, workshops, sandslottsbygge och prova på-aktiviteter för alla åldrar

Frivolt 2012

Säbygårdens dag

I augusti varje år arrangeras Säbygårdens dag på den välbevarade storbondegården från 1800-talet. Besök marknaden med lokala produkter, loppis, utställningar, musik, servering, guidade turer med mera.

Arrangör: Stiftelsen Säbygården / Säbygårdens vännerlänk till annan webbplats

Säbygårdens dag

Öppen Scen

Öppen scen arrangeras fyra gånger per år av DELTA tillsammans med unga på Tjörn. Det är en etablerad verksamhet där allt och alla ryms oavsett nivå, ålder och uttryck. DELTA erbjuder en scen, teknik och pedagogisk kompetens. Är du intresserad av att uppträda, arbeta med teknik eller vara med som arrangör, hör av dig till Johan Örtlund.

Unga artister på Öppen Scen

TJN Dance Festival

TJN Dance Festival är en dansfestival på Tjörn i samarbete med Twisted Feet och projektet Community X. Festivalen består av en heldag av dans i olika stilar i form av JAM, WORKSHOPS, SHOWER och BATTLES.

WCS Logotyp
Sidan senast uppdaterad 2019-11-11 14.47
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se