Kulturskolan STOLT 

Kulturprojektet STOLT – Kulturskolorna i Stenungsund,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tjörn,
Orustlänk till annan webbplats och Lilla Edetlänk till annan webbplats i ett projekt där vi TILLSAMMANS erbjuder kulturaktiviteter för barn i särskolorna eller barn som har en funktionsvariation. Projektet drivs i samarbete med Studieförbundet vuxenskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Språkbussenlänk till annan webbplats

Tid och plats: Lördagarna 5 okt, 19 okt, 16 nov, 23 nov.

Alltid kl 10.00-12.00, Fregatten, Stenungsund

Ålder: 7-15 år inskriven i särskolan

Antal tillfällen: vi träffas 4 tillfällen under hösten 2019.

Pris: Ingen kostnad

Anmälan: Skicka mail till ann-marie.myllykangas@sv.se med namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet du vill vara med på.

Beskrivning

Under 2019-2012 kommer alla elever i särskolan kunna få prova på olika aktiviteter som vänder sig till dig som vill testa att spela ukulele, spela teater, lära dig att dansa, måla akvarell och annan konst eller sjunga tillsammans.

Alla aktiviteterna är gratis och vi bjuder på frukt i pausen som brukar komma ungerfär mitt i aktiviteten. Aktiviteterna genomförs på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

Anmäl dig / ditt barn till ett eller flera tillfällen. Det går bra att komma på en av de två aktiviteterna per tillfälle.

Kursplan

ANIMATION 5 oktober
Vi träffas för prova på animation på olika sätt. Vi börjar med att arbeta med modellera. Av leran skapar vi figurer som vi sedan gör korta animerade filmklipp med. Sättet vi animerar på kallas stop-motion och går till så att man tar en bild, flyttar sin figur lite grann och tar en bild till. När man tagit tillräckligt många bilder så kan man spela upp bilderna i en följd. Då ser det ut som om figuren rör sig av sig själv.

ANIMATION 19 oktober
Vid andra tillfället gör vi animationer av saker på papper, det kan vara teckningar som vi gör själva eller bilder som vi hittar i tidningar och klipper ut. Vi använder samma teknik, stop-motion som vid första tillfället. Vid bägge tillfällena kommer vi att ha tre arbetsstationer där vi gör animationerna, så vi kommer också få träna på att arbeta tillsammans.

DANS OCH MUSIK  16 november
Vi utforskar hur olika toner låter genom att spela på plaströr i glada färger. Instrumentet heter boomwhackers och spelas genom att slå plaströret mot något.

DANS OCH MUSIK  23 november
Vi fortsätter spela på plaströr (boomwhackers) och tillsammans skapar vi musik på olika sätt.
Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.


Ansvarig

Vid frågor kontakta Annika Melin, projektledare för STOLT
annika@sprakbussen.se
072-234
31 34 

Sidan senast uppdaterad 2019-06-14 12.06
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se