Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,4 °C
Medelvind SSE 0,9 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Vanliga frågor

Här svarar samordnare Frida på de allra vanligaste frågorna hon får om Funkis Fritid och de verksamheter som ingår där.

Vad är Funkis Fritid?

- Funkis Fritid är en del av Delta - Ung Fri Tids verksamhet på Tjörn. Delta i sin tur är en avdelning på Tjörns kommun som ligger under Kultur- och fritidsförvaltningen.

Mot vilka riktar sig Funkis Fritid?

- Verksamheten riktar sig mot dig som har någon form av funktionsvariation, eller som är anhörig/målsman/personal, för en funkisperson.

Varför har ni valt namnet "Funkis Fritid"?

- Länge har verksamheten hetat "Fritid med omsorg". Namnet är i sig beskrivande men kan uppfattas institutionellt. Med namnet "Funkis Fritid" vill vi ta fram det lekfulla vi vill att en fritid ska vara. Det är också ett namn som används allt mer och mer i Sverige för att beskriva verksamheten

Vad är Måndagsklubben?

- Måndagsklubben är en öppen mötesplats riktade mot funkispersoner. Vi håller till på Kultur- och fritidscentra Häggvall i Höviksnäs. Entré sker genom skolans entré och du svänger sedan direkt vänster förbi cafét och in i en lång hall. I mitten av korridoren går du sedan in genom silvriga dörren på vänster sida.

På Måndagsklubben brukar vi pyssla, fika, titta på film, hänga i bilioteket, spela tv-spel och bara umgås. Vi har öppet mellan 17.30 och 19.30 på måndagar under terminerna. (För specifika datum, se fliken "Mötesplatser i STO" till vänster).

Jag vill prova på Kulturskolan. Får jag det?

- Ta kontakt med mig så pratar vi ihop oss.Visst vore det kul att prova något spännande instrument eller annan konstform? Har du förresten koll på Kulturskolan STOLT? Om inte läs mer om den här

Jag vill hitta en passande fritidsaktivitet. Hur gör jag då?

- Vill du börja i en förening tar du kontakt med den direkt. Vet du inte hur du får tag på kontaktuppgifter, eller om du vill ha hjälp med att ringa, så tar du kontakt med mig.

Jag har ett förslag på en aktivitet för hela målgruppen. Kan du hjälpa mig?

- Självklart! Du är välkommen att ringa eller maila (se kontaktuppgifter till höger)
Sidan senast uppdaterad 2019-10-02 20.46
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se