Tjörns kommuns logotype
Temperatur 5,6 °C
Medelvind S 1,8 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Olle är vaktmästare på Häggvallskolan

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Olle Knutsson är vaktmästare på Häggvallskolan

Olle Knutsson är vaktmästare på Häggvallskolan

Det är han som ser till att värmen fungerar, att soporna hämtas, att lamporna lyser och att trasiga saker lagas.

När vi träffar Olle Knutsson har han precis tagit emot en varutransport med handdukspappersrullar. Tidigare under morgonen har han lagat ett trasigt trappräcke och gått en runda för att kolla att värme och ventilation fungerar som de ska.

Det finns 15 stora ventilationsaggregat på Häggvallskolan, de största två meter i diameter. Sedan i somras har man också installerat bergvärme på skolan. 25 hål i marken, vardera 210 meter djupa, värmer nu upp skolan i stället för den tidigare så kostsamma oljeuppvärmningen. Oljepannorna får dock vara kvar för att driva det reservkraftverk som finns på skolan.

Omväxlande och socialt

– Det bästa med mitt jobb är omväxlingen. Det är sällan jag behöver lägga mer än en timme på en sak, och sysslorna varierar hela tiden, säger Olle Knutsson.

– Och personkontakten! lägger han till.

När det blir lov i skolan och personal och elever försvinner, dröjer det inte många dagar innan han tycker det blir alldeles för ödsligt i huset. Då saknar han ett ”hej Olle” från en tonåring i korridoren eller responsen från personalen när han kunnat avhjälpa ett problem.

40 år i kommunen

Olle Knutsson har jobbat i Tjörns kommun eller något av de kommunala bolagen i hela sitt yrkesliv. Över fyrtio år har det blivit med olika jobb i kommunen efter att han gått ut lantbruksgymnasiet i Dingle, då med siktet inställt på att jobba med trädgård.

– Jag har alltid velat jobba med något praktiskt. Och så har det blivit. Jag har jobbat inom VA, varit snickare, och jobbat med renhållning.

Han beskriver sig själv som nyfiken på att lära sig nya saker och har med åren blivit alltmer intresserad av teknik och problemlösning.

I dag är han anställd som fastighetsskötare på Tjörns Bostads AB (TBAB) med arbetsplats Häggvallskolan, men av personal och elever blir han lika ofta kallad vaktmästare eftersom han kan fixa det mesta.

Sidan senast uppdaterad 2019-06-10 15.57
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se