Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,8 °C
Medelvind NNE 4,0 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Bredband och fiber

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Tjörns kommuns mål är att alla skall få möjlighet att skaffa en fiberanslutning. 90 % av våra hushåll ska ha tillgång till fiberanslutning 2020. I tätorterna löses detta med hjälp av Telias utbyggnad av fiber. För att alla på landsbygden skall få fiber behövs fiberföreningar.

Så här får vi fiber till alla på Tjörn

Fiberutbygganden går framåt med stormsteg på Tjörn, både i tätorter och på landsbygden. I tätorterna har Telia byggt, på landsbygden ser det lite olika ut beroende på var man är.

Valla fiber bygger och kommer att driva sitt fibernät i egen regi. På resten av landsbygden har olika marknadsaktörer etablerat sig, i flera fall i samarbete med föreningar.

Marknadsaktörerna Telia och IP-Only har fiberprojekt på gång på Tjörn.

Telia är verksamma på Röra Strand, Köleröd, Knöde, Valsäng, Hakenäset, Åstol och Dyrön.

IP-Only har projekt på gång i Säby, Sibräcka, Budalen, Fagerfjäll, Tyfta, Olsby, Kuballe, Stockevik, Hallsbäck och Björholmen.

Fibertäckning på Tjörn januari 2018

Nuläget för mobilitet, DSL och fiber på Tjörn

Tjörn är uppkopplat!

Hela ön har god täckning på 4G. ADSL (bredband via telefonjacket) finns i alla telefonstationer. Fiberutbyggnaden har kommit långt, boende i tätorter har i de flesta fall möjlighet att ansluta sig via fiber. På landsbygden pågår utbyggnaden i god fart på flera håll. Många är redan uppkopplade. Under 2018 kommer det mesta att vara klart.

Tjörns kommun har antagit det nationella målet på hur många som skall bli uppkopplade: 90 % av hushållen ska ha 100 mbit till 2020. Detta mål kommer att bli svårt att nå då inte tillräckligt många hushåll väljer att köpa en fiberanslutning.

Frågor kring fiber och bredbandsuppkopplingar?

Har du allmänna frågor om fiber och bredband på Tjörn så kontakta i första hand kommunens bredbandssamordnare Per Persson.

Kontaktuppgifter

Per Persson
Bredbandssamordnare
per.persson@tjorn.se
0303-33 00 90

Sidan senast uppdaterad 2019-12-16 11.46

Kontaktuppgifter

Per Persson
Bredbandssamordnare
0303-33 00 90
per.persson@ale.se

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se