Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Besök inte kommunens boenden

Publicerad 6 november 2020, kl 11:26

Nu avråder även Tjörns kommun från besök på kommunens boenden under den tid de skärpta råden gäller. På korttidsplatserna blir det besöksförbud.

Smittspridningen ökar snabbt i Västra Götaland och Folkhälsomyndigheten skärpte därför, i samråd med länets smittskyddsläkare, de allmänna råden torsdag den 29 oktober. Utifrån detta avråder nu Tjörns kommun från besök på kommunens boenden under den tid som de skärpta råden gäller.

Avrådan från besök gäller kommunens äldreboenden, korttidsboenden och särskilda boenden för personer med funktionsnedsättningar. På så kallade korttidsplatser införs besöksförbud.

– Det handlar inte om regelrätta besöksförbud men vi vädjar till anhöriga om förståelse för vår avrådan om besök, säger Shuj-At Noormohamed, förvaltningschef socialförvaltningen i Tjörns kommun. Vi har klarat oss från smitta sedan i april och så hoppas vi att det kan förbli. Vi har alla ett gemensamt ansvar att bromsa den smittspridning som pågår i samhället och vi behöver värna extra om personer i riskgrupper.

De allmänna skärpta råden för Västra Götaland gäller fram till den 19 november.


Sidansvarig Eva-Karin Ohlsson/Senast uppdaterad 6 november

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet