Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Skärpta råd

Publicerad 17 november 2020, kl 15:22

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd i Västra Götaland från 29 oktober fram till 13 december. Den 20 november införs alkoholförbud på restauranger från kl 22.00. Beslut av regeringen. Den 24 november införs maxantal för allmänna sammankomster till 8 personer. Beslut av regeringen.

Skärpta allmänna råd från och med 29 oktober till 13 december

Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser.

Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Förbud att servera alkohol efter kl 22.00 från den 20 november.

Från den 20 november blir det förbud att servera alkohol efter kl 22.00.

Allmänna sammankomster max 8 personer från den 24 november och fyra veckor framåt.

Regeringen beslöt den 16 november att från och med den 24 november infra ett maxtak på allmänna sammankomster till 8 personer från den 24 november och fyra veckor framåt. Det på grund av att smittspridningen fortsätter att öka och att rekommendationer inte följs.


Sidansvarig Maria Johannessen/Senast uppdaterad 19 november

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet