Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Temavecka: En vecka fri från våld är igång

Publicerad 20 november 2023, kl 09:25

Fokusveckan En vecka fri från våld är igång. Här lyfter t ex Unizon och Män för jämställdhet frågor som mäns vålds mot kvinnor och våld i nära relationer. Kom på föreläsningar och öka din kunskap!

Under hela vecka 47, 20-26 november, är den nationella temaveckan En vecka fri från våld igång.

Syftet med denna fokusvecka är att uppmärksamma samhällsproblemen mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Initiativet för temat under veckan leds av organisationerna Unizon och MÄN, med stöd av Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och Sveriges kommuner och regioner. Tillsammans sprider de kunskapen om att våld går att förebygga.

I samma vecka, den 25 november, infaller också internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor (Orange day). FN uppmanar då hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor.

Under veckan arrangeras olika aktiviteter, bland annat en föreläsning med Män för jämställdhet. En del personal som jobbar med denna fokusvecka kommer att bära orange tröjor – färgen är ljus och optimistisk och ska symbolisera en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Behöver du eller en närstående hjälp och stöd?

Har du upplevt eller sett våld eller hot i din familj? Känner du någon i din närhet som hotas eller är psykiskt trakasserad av någon närstående? Blir du eller någon i din närhet slagen hemma? I så fall, här kan du få hjälp och stöd. Våld och hot - Tjörns kommun (tjorn.se)

Läs även om varningstecken på en kontrollerande partner och en skadlig relation: Varningstecken (tjejjourenvast.se)


Sidansvarig/Senast uppdaterad 20 november

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet