Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,5 °C
Medelvind SE 1,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Krismottagning för kvinnor

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Krismottagningen vänder sig till kvinnor som behöver hjälp att komma vidare ur svårigheter som berör de nära relationerna.

Vid förändringar och kriser under livets olika skeden kan man behöva professionell hjälp. Det kan handla om konflikter inom familjen, svårigheter i föräldrarollen, separation eller otrohet. Yttre påfrestningar som arbetslöshet eller sjukdom kan också påverka relationerna med andra. Olösta konflikter med föräldrar och syskon under den egna barndomen ka n ofta ställa till problem i de relationer man skapat som vuxen. Långvariga olösta konflikter mellan de vuxna skapar otrygghet hos barn.

Våld i nära relationer

Krismottagningen för kvinnor vänder sig också till dig som har problem med aggressivitet. Om du är utsatt eller har blivit utsatt för våld, eller själv använt våld eller använder våld av något slag, är det extra viktigt att söka hjälp. Allt våld skrämmer och skadar den som blir utsatt, särskilt barn, men våldet skadar också den som använder det.

Våld är allt användande av eller hot om fysiskt, materiellt, ekonomiskt, psykiskt och sexuellt tvång i avsikt att skada, skrämma eller kontrollera någon annan.  På Krismottagningen för kvinnor har vi barnens behov i fokus. Barn som bevittnar våld är utsatta för våld.

Förtur till krismottagningen för kvinnor

Kvinnor som har barn under tre år eller som skall bli förälder erbjuds förtur, liksom vid akut kris eller när man blivit utsatt för eller använt våld av något slag.

Personal och lokaler

Vi som arbetar på mottagningen har grundutbildning som socionom eller psykolog, med kvalificerad vidareutbildning och lång erfarenhet. Krismottagningen omgärdas av sträng sekretess och finns i separata lokaler, avskilda från annan kommunal verksamhet. Som sökande kan man vara anonym och vi för inga journaler.

Krismottagningen för kvinnor erbjuder samtalsbehandling upp till tio gånger.

Kostnad

Samtalen kostar 100 kr per gång. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns.

Kontakt

Krismottagningen för Tjörn, Stenungsund och Orust finns i samverkan med placering i Stenungsund.

Alla kvinnor som bor i kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust är välkomna att kontakta oss. Mottagningen ligger centralt i Stenungsund.

Du når oss på telefon 0303-801 44.

Sidan senast uppdaterad 2017-01-27 15.22

Kontaktuppgifter

Wackenfeldts väg 6
471 94 Kållekärr
Tel: 0304-60 19 99
fax: 0304-60 10 95
mottagningsgruppen@tjorn.se

Kontaktuppgift

Krismottagning för kvinnorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gärdesvägen 12
Stenungsund

0303-79 90 00

Mer information
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se