Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,4 °C
Medelvind SSE 0,9 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Vanliga frågor – Kommunledning

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Här är några av de vanligaste frågorna kommunledningen får om sina tjänster och uppdrag.

Vi vill gifta oss borgerligt i höst. Vilka papper krävs och hur gör man? Vad kostar det?

Boka en tid med någon vigselförrättare. Ni behöver en hindersprövning ifrån Skatteverket. Borglig vigsel kostar ingenting, eventuellt tar vigselförrättaren ut en milersättning.

Läs mer på sidan Gifta sig

Jag och min familj ska flytta till Tjörn i sommar. Har ni någon särskild information till nyinflyttade och var hittar jag den? En del kommuner har bussrundturer, har jag hört.

Välkommen! En tid efter att ni flyttat hit kommer information från Tjörns kommun i brevlådan.

Jag skulle vilja veta mer om att lämna in ett så kallat medborgarförslag och vad som händer sen – kan man delta i en eventuell process? Får man vara med när politikerna behandlar ärendet?

Tjörns kommunfullmäktige har inte infört medborgaförslag. Du är välkommen att vända dig till en förtroendevald för att diskutera och föra fram dina önskemål och tankar.

Se sidan Kontakta din politiker

Jag undrar om samtliga mail som skickas till kommunen automatiskt blir offentliga handlingar som vem som helst kan få läsa? Om jag till exempel skickar ett mail till kommunen, kan vem som helst få läsa det?

Som regel är alla inkomna handlingar hos en myndighet allmän handling och kan komma att begäras ut av vem som helst. Vi gör dock alltid en sekretessbedömning av innehållet vilket kan leda till att hela eller delar av handlingen döljs.

Var hittar jag vad som gäller för upphandlingar som kommunen gör?

Se sidan Aktuella upphandlingar och avtal

Skulle vilja veta lite mer om god man. Vem får bli det? Vilka krav ställer ni? Utbildning? Ersättning?

Gode män i Tjörns kommun handläggs i Stenungsunds kommun. Se sidan Överförmyndare, god man, förvaltare för kontaktinformation.

Sidan senast uppdaterad 2016-09-01 14.41
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se