Deltas logga, till startsidan
Bild för artikel

Play-kanal

Varje år produceras många filmer på Delta. Filmer som är gjorda av och med ungdomar, enbart ungdomar själva eller av oss personal på Delta.

Syftet med filmerna är att visa på den bredd och spets som finns i Deltas verksamhet. Filmerna på denna sida väljer vi att publicera så att de kan ses när det passar dig, om och om igen. Du får sprida och dela filmerna.

Le film de Danse

Vi är stolta över att presentera "Le Film De Danse".
En dansfilm där alla Deltas danselever medverkar med koreografier från läsåret 20-21.
Det är filmens år 2021 på Tjörn. Därför kändes det helt naturligt att låta danskonsten flätas samman med filmkonsten i årets "uppvisning".

Genre: dansfilm
Längd: ca 35 min
Inspelad: Under våren 2021

Oäktingen

Kulturskolans grupp Teatertrean spelade in filmen hösten 2020. Filmen hade premiär 18 feb 2021 och blev en en sportlovsaktivitet att se filmen hemma. Att visa filmen på annat sätt gick inte på grund av pandemin.

Innan Ina ska tälta med sina kompisar, får hon ett konstigt meddelande i Snapchat. Lite senare berättar en av hennes kompisar om en märklig vandringssägen om en Oäkting. Det är en fasansfull berättelse, men det är väl inte på riktigt?

Genre: skräck
Längd: 17 min
Inspelad: Under hösten 2020
Textad.

Kryssdansen

Till sportlovet 2021 gjorde Madde och Sara en dans, Kryssdansen. Den la vi upp på i vår Youtube-kanal. Coronapandemin satte stopp för många aktiviteter. Då fick vi fixa digitala aktiviteter att göra på hemmaplan. Detta blev ett av resultaten. Nu kör vi!

Genre: instruktion
Längd: 15 min
Inspelad: Januari 2021.
Textad

Luciafilmen 2020

Tyra

När en lysande vibrerande docka uppenbarar sig i mörkret för Agnes i familjens lada förändras hennes liv för alltid. Vem är Tyra och vilka är det som har väntat på att återförenas i över 50 år? Vi kastas fram och tillbaka i tiden mellan två olika universum i en tempofylld, magisk och ordentligt nervkittlande film med och av ungdomar på Tjörn.

Genre: skräck
Längd: 15 min
Inspelad: Under februari och mars 2016.

Kära vänner

En film av och med Emil Johansson. Den handlar om en sminkintresserad ungdom som vill släppa sig fri, våga utmana sig själv. Filmen premiärvisades december 2019. Röda mattan, bubbel och VIP-gäster var inbjudna.

Genre: komedi
Längd: 26 min
Inspelad: läsåret 2018-2019

The Snake

En animerad historia som vunnit nationell uppmärksamhet. Vi vågar utlova både spänning och skratt. Jesper har gjort filmen helt själv i Stop-motion, filmkursen på Delta.

Genre: animation
Längd: 3 min
Inspelad: Vårterminen 2020

Delta-Tv The greatest show on Tjörn

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes vecka 23. I flygande trapetser och jonglerande bollar få vi ta del av en digital cirkusföreställning som spelades in i Tjörnhallen i maj månad. Får vi be om största möjliga tystnad? Cirkusnumren ackompanjeras av vår egna cirkusensemble Notcaparna.

Genre: föreställning
Längd: 23 min
Inspelad: Vårterminen 2020.

Brass i kvadrat

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes v 23. I denna film går det nästan att köpa en varm korv i varje kvadrat. Distanserad försäljning men tät tajming kryddat med sväng!

Genre: föreställning
Längd: 2 min
Inspelad: Vårterminen 2020

Delta-Tv Rollspel & Gaming

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes v 23. Andreas Björk berättar vad som kan hända på Kultur- och fritidscentra en rollspelskväll eller varför inte testa på gaming.

Genre: information
Längd: 4 min
Inspelad: Vårterminen 2020

Delta-Tv Kultur- och fritidscentra

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes v 23. Det mesta är möjligt. Ako ger sina tankar om Kultur- och fritidscentras verksamhet. På Kultur- och fritidscentra finns fyra olika spår som ger dig som ung ett rikt utbud av aktiviteter. De fyra spåren är kultur, idrott och hälsa, delaktighet och inflytande och motor och teknik. ­­­­

Genre: information
Längd: 4 min
Inspelad: Vårterminen 2020

Delta-Tv Hälsoprojektet

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes v 23. Hanna, ungdomskonsulent berättar om vårt Hälsoprojekt. Nu är 75 ungdomar med. Vad görs på Friday Free Gym? När du sett filmen kanske du också vill hänga på. Då vet du var det görs, vem du träffar, när det är och hur du ska göra.

Genre: information
Längd: 4 min
Inspelad: Vårterminen 2020

Delta-Tv Egnahemsfabriken

Våren 2020 spelade vi in Delta-Tv. Här kan du se ett av de 38 programmen som premiärsändes v 23. Vi får även följa med till Egnahemsfabriken i Svanvik och kolla in vad vi gör där på våra Byggonsdagar. En ny mötesplats där kreativiteten flödar, här byggs alltifrån en lådbil till fågelholkar.

Genre: information
Längd: 4 min
Inspelad: Vårterminen 2020


Sidansvarig/Senast uppdaterad 1 november 2022

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Kulturskolan Delta
Kultur- och fritidscentra

Kultur- och fritidscentra
Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Kulturskolan Delta
Kultur- och fritidscentra

Kultur- och fritidscentra
Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till Tjörn kommuns startsida

Möjligheternas ö hela året och för hela livet