18 mar - 21 mar

  • Evenemang
  • Festivalen Uttryckt - #uttryckttjörn

Om evenemanget

Tid

torsdag 18 mars

fredag 19 mars

lördag 20 mars

söndag 21 mars

Plats

Tjörn, på flera platser bl a Sundsby

Festivalen Uttryckt - #uttryckttjörn

Uttryckt – på Tjörn är ordet fritt

Den 18-21 mars kan du ta del av festivalen Uttryckt som i år genomförs digitalt. Vi erbjuder enklare support inför och under de digitala programpunkterna, för mer info och kontakt: 0304-40 14 18 eller sandra.saied@tjorn.se

 

Festivalprogram: 

Onsdag 17/3 SMYGSTART!
Festivalen Uttryckt smygstartar med en föreläsning av Hans Abrahamsson: När tiden ömsar skinn - konsten att värna demokrati och social hållbarhet, som är en programpunkt ur samtals- och föreläsningsserien "Vad säger du!" - ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Tjörns kommun och flera föreningar på Tjörn. För mer info: sv.se/vast

Tid: Onsdag kl 18-20.30
Anmälan: här
Kostnad: Gratis 

 

TORSDAG 18/3
Invigning av festivalen
Benita Nilsson, ordf. kultur- och fritidsnämnden Tjörns kommun, inviger festivalen! 

Tid: Torsdag kl 16-16.30
Plats:
https://www.youtube.com/watch?v=Ovmg8oxQc0c 
Kostnad: 
Gratis 

Utställning: Ja må den leva!  
Demokratins genombrott skedde 1921 när vi fick allmän och lika rösträtt. Många människor var engagerade i det som har beskrivits som 1900-talets viktigaste riksdagsbeslut. Utställningen "Ja, må den leva" berättar historien bakom detta beslut. En reform som innebar demokratins genombrott i vårt land.  

Utställningen är framtagen av Riksdagen.  

Plats: Skärhamns bibliotek  
Utställningsperiod: 13/3-25/3  
Öppettider: Bibliotekets öppettider  

Litteraturwalk x3
På tre olika platser kan du ta del av tre olika hörspel, du behöver en smartphone, hörlurar och sköna skor. Ingen anmälan krävs, du går litteraturwalken när det passar dig. 
Höviksnäs: gå motionsspåret med start vid discgolfbanan. Här hör du pjäsen Den blå Stolen som är skapad och skriven av ungdomarna Emma Vehre-Nilsson och Ebba Löwenadler Hoffsten. Den blå stolen berör ämnen som sociala medier, rollsökning och vem vi egentligen är. En samtidsberättelse om hur det är att växa upp som ungdom idag och längtan till att hitta sig själv och bli accepterad.  
Skärhamn: start vid gamla Saga bion och går strandpromenaden till Nordiska Akvarellmuseet. Här hör du lyrikverket Nya Röster som är skriven av ungdomar i gruppen kreativt skrivande på Tjörn. Texter tar avstamp från teamet ordet är fritt, ungdomarna har under våren arbetat med lyrikskrivande. Tillsammans har de skapat verket Nya Röster.   
Rönnäng: motionsspåret i Rönnäng, här kommer du att höra Demokrati 100 år ett verk som lyfter kända personers tal som har haft påverkan på tiden de levde i. Följ historiens talare och ge dig själv tid till reflektion vad demokrati kan vara för just dig.


Sagovandring på Sundsby
Gå en sagovandring på Sundsby. Utgå från stora parkeringen, ta vänster och följ skyltningen. 
Under vandringen passerar ni olika stationer där ni får ta del av boken Annalisa och Skräpmonstret. I sagovandringen inspireras barnen att skriva ett brev rörande vad de tycker är viktigt i framtiden. Vid varje station finns en fråga som hjälper barnen att formulera sig och när vandringen är slut finns möjlighet att skicka vidare brevet. Riktad till barn upp till 10 år i sällskap med vuxen. Vandringen är ca 1 km. Ingen anmälan krävs, du går sagovandringen när det passar dig. 


Möt din lokala författare: Anne-Lie Högberg
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker. 

Anne-Lie Högberg har berört många läsare med böckerna om Agnes. Böckerna om Agnes har hyllats som gripande, berörande med stark igenkänning kring hur livet aldrig är förutsägbart. På den första skrivarkursen Anne-Lie gick fick hon lära sig en mening som etsades fast: "grävs där du står", och det var det hon gjorde. Att skriva om sina egna erfarenheter gjorde att hon bearbetade den ganska rejält. Nu har Enne-Lie kommit ut med sin första roman på LB förlag, Vindarna viskar ditt namn. En roman inspirerad av en verklig händelse som funnits med henne sedan tidigt 80-tal.

Tid: Torsdag kl 16.30-16.40
Plats: https://youtu.be/Tl_JdycfgdI 
Kostnad: Gratis 

Teaterföreställning: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Unga Klara. 
Allt börjar med en terroristattack. Tre unga islamister bryter sig in i en serietidningsbutik. Beväpnade med bombvästar och k-pistar tänker de döda en tecknare som är känd för sina provocerande karikatyrer av profeten Muhammed. Attacken misslyckas och två av terroristerna dör. Den tredje överlever och placeras på en rättspsykiatrisk anstalt. Hon hävdar nämligen att hon kommer ifrån framtiden - en framtid där terrorattacken lyckades och ledde till ett fascistiskt Sverige. Två år efter attacken besöker en välkänd författare flickan på anstalten. Flickan ger författaren en bunt papper, där hon har skrivit ner en märklig berättelse. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering. Efter den Augustprisbelönade romanen av Johannes Anyuru. För regi och dramatisering står Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater.  

Föreställningen ser du digitalt på hemmaplan.  
Begränsat antal platser, bokning krävs.  

Tid: Torsdag-söndag
Plats: Digitalt via länk som skickas till dig vid anmälan.
Anmälan:  tjorn.se/biljett 
Kostnad: Gratis

Elisabeth Åsbrink – Orden som formade Sverige
Elisabeth Åsbrink är författare och journalist, och delar sin tid mellan Stockholm och Köpenhamn. I sitt skrivande fokuserar hon på tiden kring det andra världskriget och frågor om minne och glömska. Boken Och i Wienerwald står träden kvar, är baserad på 524 brev skrivna till en pojke som skickades till Sverige 1939 av sina föräldrar i Wien för att undkomma nazisterna.  I boken 1947 utforskar Elisabeth ett avgörande år för Europa, världen och demokratin. I september 2020 utkom hennes första roman, den självbiografiska familjehistorien Övergivenheten. Tre kvinnor, tre städer, en familj. Hon är en av redaktörerna i boken En handbok för demokrater, en bok som tillkom efter en uppmaning från Hédi Fried.   Vad kan vi som enskilda människor göra för demokratin?  

2018 gav hon ut Orden som formade Sverige, en utforskning av svenska värderingar och Sverigebilden. När blev Sverige svenskt?  Och hur mycket av det ”typiskt svenska” ligger i själva orden, i språket, i uttryck som hörs varje dag? Kan någon ha semester i juli utan att citera Tomas Ledin och konstatera att ”sommaren är kort”?I Elisabeth Åsbrinks bok om svenskhet och svenska värderingar görs 60 nedslag i historien, från romaren Tacitus nämnande av ”svioner” år 98 till Eric Lundins låt ”Suedi”.  Boken är en personlig, rolig och bitvis provocerande läsning av svenskheten, en nödvändig komplicering av ett nationalitetsbegrepp som på sina håll blivit väl enkelt.  

Tid: Torsdag kl 17-18 
Plats: Digitalt via Zoom, klicka här.
Kostnad: Gratis 

Emil Jensen - Poesi, musik, komik och allvar på temat demokrati och det fria ordet  
Genom åren har Emil Jensen prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri som inte lämnar någon oberörd. Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick bl.a 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Han hörs i söndagar i ”God morgon, världen!” i Sveriges radio där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”. Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det. Under 2018-2019 turnerade Emil land och rike med sin succéföreställning ”En gemensam galning” som tillsammans med den tidigare föreställningen ”Flyktpotatis” lockat mer än 35000 besökare över hela landet. De senaste åren har Emil också hunnit med olika musikaliska samarbeten med en lång rad artister, såsom exempelvis Melissa Horn, Ane Brun, Lars Winnerbäck samt Klara Söderberg från First Aid Kit. Under festivalen Uttryckt kommer Emil göra ett skräddarsytt framträdande med en blandning av poesi, musik, komik och allvar på temat demokrati och det fria ordet! Framträdandet kommer livesändas via zoom. 

Begränsat antal platser, bokning krävs. 

Tid: Torsdag kl 19-19.40 
Plats: Zoom, länk skickas till din mail torsdag 18/3.
Bokning:  https://www.nortic.se/dagny/show/102591 
Kostnad: 50 kr


 

FREDAG 19/3  
Utställning: Ja må den leva!
Mer info se torsdag.

Litteraturwalk x3  
Mer info se torsdag.

Sagovandring på Sundsby
Mer info se torsdag.

Möt din lokala författare: Mats Erasmie
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker. 

Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet arbetar som affärsutvecklare och investrerar i fler bolagsstyrelser. Han tränar även människor i försäljning och ledarskap, både nationellt och internationellt. Mats bor större delen av året i Stockevik och det är där hans böcker kommer till. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom försäljning och marknadsföring på Libers förlag men Dödskaravenen är han debut som romanförfattare. Idén till boken kom för några år sedan under ett besök i Misionesregionen, Argentina, i en ort kallad Villa Svea. Där mötte Mats människor som såg "ursvenska" ut, men talade bara spanska, hade ett kroppspråk som Argentinare, men hette Olsson. Det väckte nyfikenhet och Dödakarvanen började ta form. Mats Erasmies Dödskaravanen är första delen av en planerad triologi, hösten 2021 beräknas avslutningen på triologin komma. 

Tid: Fredag kl 14-14.15
Plats: https://www.youtube.com/watch?v=oqmeJozX-mk 
Kostnad: Gratis 

Skrivarworkshop med Johan Carle
En workshop för dig som är nyfiken på skrivande eller behöver en skjuts framåt i skrivandet. Eller bara är sugen på en stunds kravlöst skrivande tillsammans med andra. Vi flödesskriver. Vi gör lustfyllda skrivövningar. Tillsammans. Och var för sig. Vi skriver om människor, platser och möten. Om kärlek och sorg, majsol och sidledsregn. Om det som faller oss in. Vi försöker få tyst på våra inre kritiker, försöker skriva utan att begränsas av stavning, struktur och andra tråkigheter. Vi pratar om vad skrivande är och varför vi håller på med det. Workshopen fungerar både för nybörjare och för mer vana skrivare. Du behöver inga förkunskaper, bara skrivlust.  
Kursledare: Johan Carle, författare, lektör och skrivpedagog. 

Begränsat antal platser, anmälan krävs. 

Tid: Fredag kl 15-16.30 
Plats: Zoom, länk skickas till din mail efter anmälan.
Anmälan: tjorn.se/biljett 
Kostnad: Gratis   

Lotta Klemming - Vildplockade ostron
Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt. I boken Vildplockade ostron- berättelser, recept & bifångster delar Lotta Klemming med sig av all den kunskap som arbetet i familjeföretaget på Västkusten gett, men också om livet som ostrondykare.  Det är med djup respekt för vad Lottas far och farbror har byggt upp under 30 år som Lotta skrivit boken om deras fantastiska yrke och det fantastiska med att jobba med ostron varje dag. På ett personlig plan betyder arbetet i havet allt för Lotta, det ger henne den frihet hon sökt i hela sitt liv.  

Tid: Fredag kl 17-18 
Plats: Digitalt via Zoom, klicka här.
Kostnad: Gratis  

Möt din lokala författare: Peter Mohlin
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker. 

Peter Mohlin är en av författarna i duon Mohlin & Nyström som under fjolåret debuterade med kriminalromanen "Det sista livet" på Norstedts förlag. Boken har sålts i 100 000 ex i Sverige och hyllats av såval kritiker som läsare. Den utsågs också till Årets Deckardebut 2020 och har översatts till 16 språk. Peter Mohlin är tidigare journalist och kommer ursprungligen frpn Åmål, men bor numera i Göteborg. Så mycket tid som möjligt tillbringar han dock på Dyrön, där familjen har ett sommarhus. I vår är han aktuell med "Den andra systern", uppförljaren till debutromanen. I boken får läsarna fortsätta följa den svensk-amerikanske polismannen och tidigare FBI-agenten John Adderley, som lever under ny identitet, på hans äventyr i Karlstad. 

Tid: Fredag kl 18-18.10
Plats: https://youtu.be/q96OwNzOxH4 
Kostnad: Gratis 

Bob Hansson - Poesi, demokrati och det fria ordet
Med en vilja att förändra världen började Bob Hansson skriva redan i ung ålder och med lusten som inspirationskälla fortsatte han. År 2010 tilldelades han Sveriges Radios Novellpris och utnämndes till ”Yttrandefrihetens hjälte” av ALIS. Han var även den första att titulera sig som SM-vinnare i Poetry Slam 1995. Bobs egensinnighet som han idag hyllas för, skapade ofta problem under uppväxten och skolgången. Men tack vare sin unika approach till livet har Bob Hansson nu varit en populär poet och föreläsare i över tjugo år. Genom sin karriär har han dessutom uppträtt på scen tillsammans med flera av Sveriges mest älskade musiker, bl.a. Ola Salo och Thåström. Utöver fem diktsamlingar har Bob Hansson även författat fyra romaner, en intervjubok om kärlek samt gett ut sina hyllade radiotexter i bokformat. Han sommarpratade 2003 och medverkar frekvent i P1 "Allvarligt talat" och "Tankar för dagen". 2018-2019 turnerade han på fullsatta teatrar med stand up-föreställningen: "Kan vi inte vara snälla nu, för sen dör vi faktiskt". Med ett sinne för komik, lättillgängliga stora tankar och total scennärvaro är Bob Hansson en av Sveriges mest omtyckta och lästa poeter.   

Under festivalen Uttryckt kommer Bob göra ett exklusivt poesi-performance. Framträdandet kommer att sändas live via zoom. 
 
Begränsat antal platser, bokning krävs. 

Tid: Fredag kl 19-20 
Plats: Zoom, länk skickas till din mail fredag 19/3.
Anmälan: https://www.nortic.se/dagny/show/102592 
Kostnad: 50 kr

 

LÖRDAG 20/3  
Utställning: Ja må den leva!
Mer info se torsdag.

Litteraturwalk x3  
Mer info se torsdag.

Sagovandring på Sundsby
Mer info se torsdag.

Kreativt skrivande – 8-12 år - INSTÄLLT

Lyssna på nya lokala skribenter! 
Under höst/vinter 2020 har deltagarna på Johan Carles skrivarcirklar satt ihop en antologi. Nu läser Maria Ekberg, Maria Miku Gustavsson, Mona Hermansson, Örjan Lindén och Solveig Strömbom upp sina egna texter.   

Tid: Lördag kl 11-12 
Plats: https://youtu.be/S8s2lrML1_o 

Kostnad: Gratis

Barnteater:
Hemulen som älskade tystnad
Hemulen har hela sitt liv arbetat på släktens tivoli, dagarna i ända omgiven av folk och ljud. Men egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten. När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park. Men snart knackar de små homsorna på som hoppas att Hemulen ska bygga upp alltsammans igen. Hemulen som älskade tystnad är en saga om längtan och drömmar, om modet att säga ifrån, och om hur det som nyss var trasigt och utan idé kan bli helt och nytt – och rentav magiskt. Efter Tove Janssons novell ur Det osynliga barnet. (Masthuggsteatern)  

Tid: Lördag kl 11
Länk: https://vimeo.com/526080634/761f6daecd (Länken fungerar enbart under föreställningstiderna)
Kostnad: Gratis 
Ålder: 4-8 år  


Digitalt åsiktstorg 
Var med och dela dina tankar kring utvalda frågor! Frågorna publiceras på menti.com och dina tankar och svar används sedan för att skapa ett konstverk i konstrummet på biblioteket i Skärhamn. Mer info inom kort!

Tid: Lördag 12-14 
Plats: Menti, länk publiceras här 20/3 kl 11.30
Kostnad: Gratis

Zines att skapa eget med Miku Maria Gustavsson 
Miku Maria berättar om zines och vad det är. Zines är små egenpublicerade magazines, det vill säga tidningar eller häften i små upplagor som du fyller med precis det du själv väljer. Ett fanzine gör man som hyllning till något, en sport, ett band, en plats ja, vad en själv vill. Att göra små magazines, så kallade zines har varit ett väldigt populärt sätt att uttrycka sig och sedan sprida detta i ungefär 100 år. Då handlade det ofta om science fiction, politik och senare punkrörelsen. Ja, egentligen sedan det blev möjligt för personer att trycka text på papper på enkla sätt utan att behöva ett tryckeri. Nu har zines fått ett uppsving när många längtar tillbaka till papper, penna, sax och klister efter att vi har vant oss vid appar och digitala verktyg.

Tid: Lördag kl 13-13.30 
Plats: Digitalt via Zoom, klicka här.
Kostnad: Gratis

Johannes Anyuru - De kommer att drunkna i sina mödrars tårar  
Johannes Anyuru, poet, författare och dramatiker, debuterade med diktsamlingen Det är bara gudarna som är nya 2003. Sedan dess har han fått många utmärkelser för sina diktsamlingar och romaner och flera av hans böcker har översatts till andra språk. Strömavbrottets barn från 2018 samlar Johannes Anyuru texter om konst, våld och fred från det senaste decenniet. Även hans senaste roman, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar som utkom 2017, har blivit en stor kritiker- och försäljningssuccé, översatts till många språk och belönats med flera tunga utmärkelser, bland annat Augustpriset 2017 för Årets svenska skönlitterära bok. En roman om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terror och fascism. Som nu blivit teater med Unga Klara. Tips! Lyssna först på detta samtal och se sedan föreställningen De kommer drunkna i sina mödrars tårar.

Tid: Lördag kl 14-15 
Plats: Digitalt via Zoom, klicka här.
Kostnad: Gratis  


Möt din lokala författare: Jessica Krabbe
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker. 

Jessica Krabbe bor på Tjörn tillsammans med sin make och tonårssöner. Berättelser har alltid fångat hennes intresse och hon inspireras av de historier hon får höra i möten med människor. Hon arbetar som lärare och tycker om havet och skogen i de flesta väder. När vi på rymmen kommer bort är hennes första debut för barn i åldern 9-12 år. Boken handlar om Hannes och Mirra som är de allra bästa vännerna, så nära som man kan vara så att man nästan är syskon fast man inte är det. Så när Mirra blir sådär gränslöst arg på sin mamma och bestämmer sig för att nu, nu måste hon bara bort, bort - då följer såklart Hannes med. Han kan ju inte lämna sin vän i sticket! Men det blir såklart lite svårare när de hamnar så långt in i skogen att de inser att de inte kan gå tillbaka, inte ens när de vill. Hur ska det nu gå för de båda barnen? Kan de överleva i skogen, hitta mat och klara sig när det bara är de och Hannes hamster helt ensamma? Ska de aldrig få komma hem igen?

Tid: Lördag kl 16-16.15
Plats: https://youtu.be/RE4fzOnZ1lE 
Kostnad: Gratis 


Film: Be my voice 
Journalisten och kvinnorättskämpen Masih Alinejad har startat en rörelse på sociala medier mot hijabtvång i Iran. Tusentals kvinnor filmar sig själva utan sjal och står upp mot regimen trots misshandel och fängelsestraff. Masih som nu bor i New York får energi av aktivisterna och att vara deras röst i media. Samtidigt är hon sliten. Hon får över tusen mejl varje dag med nya historier. Masih känner att hon inte räcker till för alla - men hon vägrar ge upp. Regi Nahid Persson. OBS! Filmen har enbart engelsk text.

Tid: Lördag kl 20-21.30
Plats: Länk skickas till dig vid anmälan.
Anmälan: tjorn.se/biljett
Kostnad: Gratis

 

SÖNDAG 21/3  
Utställning: Ja må den leva!
Mer info se torsdag.

Litteraturwalk x3  
Mer info se torsdag.

Sagovandring på Sundsby

Mer info se torsdag.

Digitalt åsiktstorg 
Var med och dela dina tankar kring utvalda frågor! Frågorna publiceras på menti.com och dina tankar och svar används sedan för att skapa ett konstverk i konstrummet på biblioteket i Skärhamn. Mer info inom kort!

Tid: Söndag 12-14 
Plats: Menti, länk publiceras här 21/3 kl 11.30
Kostnad: Gratis

Möt din lokala författare: Kristina Simonsson Ronquist
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker.

Kristina Simonsson Ronquist bor på Tjörn och hennes favorithobby är att skriva, gärna böcker. Serien Svallvågor, som handlar om ett rederi i Rönnäng, finns sedan tidigare i tryckt format men är påväg att publiceras som ljud- och e-bok. Ett fjärde manys som inte hör ihop med böckerna i serien är dessutom påväg att färdigställas. Utmaningen i skrivandet för Kristina är att leverera berättelser som är spännande att läsa med karaktärer och händelser och fängslar och berör. Utöver sitt skrivande arbetar Kristina Simonsson Ronquist som projektledare och konsult åt ett skandinaviskt företag som arbetar med att skapa hållbara lösningar för vår vattenförsörjning.  

Tid: Söndag 13-13.10
Plats: https://youtu.be/MoRnidD1voQ 
Kostnad: Gratis 

Kartan över oss – digital hörlursvandring (Tjörns kultur och teaterförening) 
Mer info se tjorn.se/evenemang
Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Tid: Söndag kl 13-14.30 
Plats: Utomhus 
Anmälan: riksteatern.se/tjorn
Kostnad: Gratis 

Barnteater: Hemulen som älskade tystnad
Mer info se lördag.
Tid: Söndag kl 13-13.30
Plats: https://vimeo.com/526080634/761f6daecd 
(Länken fungerar enbart under föreställningstiderna)
Kostnad: 
Gratis
Ålder: 
4-8 år

Barnteater: Hemulen som älskade tystnad
Mer info se lördag.
Tid: Söndag kl 15-15.30
Plats: https://vimeo.com/526080634/761f6daecd 
(Länken fungerar enbart under föreställningstiderna)
Kostnad: 
Gratis
Ålder: 
4-8 år



Kartan över oss – digital hörlursvandring (Tjörns kultur och teaterförening)
Mer info se tjorn.se/evenemang
Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Tid: 
Söndag kl 15-16.30
Plats:
Utomhus
Anmälan:
riksteatern.se/tjorn
Kostnad: 
Gratis 


Eftersnack med Unga Klara 
Samtal med Farnaz Arbabi, konstnärlig ledare på Unga Klara om föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Du har möjlighet att ställa dina frågor direkt till Farnaz eller via chatten på Zoom. Se gärna föreställningen innan samtalet, du bokar biljett till föreställningen på tjorn.se/biljett. 

Tid: Söndag kl 16
Plats: Zoom, klicka här.
Kostnad: Gratis


Möt din lokala författare: Elinor Kapp
Birgitta Ehn Eliasson samtalar med några av Tjörns lokala författare. I intervjun berättar de om sitt författarskap och om sina böcker.

Elinor Kapp släppte sin debutdeckare i juli 2020, Sjörök, som e- och ljudbok, den kommer som inbunden i april 2021. Boken är den första i serien Mord i skärgården där ni kommer att följa kriminalkommissarie Eddie Öhlund som utreder små och stora brott i skärgårdsidyllen på västkusten. Bok nummer två i serien heter Dödsjö och releasen för e- och ljudbok är juli 2021. Elinor Kapp har från tidiga år själv älskat att läsa om spänning och mord och det är en grund för hennes böcker idag. Elinor har skrivit länge på sin egna kammare men det var först när hon gick skrivarkurser för några år sedan som hon började få ihop längre texter och till slut satte ihop en hel bok. När Elinor Kapp inte skriver arbetar hon som skiftgående processoperatör. 

Tid: Söndag 17-17.10
Plats: https://youtu.be/S63A8vUHeG4 
Kostnad: Gratis 

 

Arrangör

Tjörns kommun, kultur- och fritidsförvaltningen

Tjörn
Sverige

sandra.saied@tjorn.se
+46766443068

Upptäck fler evenemang

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Tjörns turistbyrå

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kulturskolan Delta
Kultur- och fritidscentra

Kultur- och fritidscentra
Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet